Amber van Stralen loopt stage bij 'Oma's Soep'. 'De ouderen geven mij zoveel levenslessen mee en inspireren mij om alles uit het leven te halen. Foto: VSK
Amber van Stralen loopt stage bij 'Oma's Soep'. 'De ouderen geven mij zoveel levenslessen mee en inspireren mij om alles uit het leven te halen. Foto: VSK Foto:

Ontmoeting bij de Dorpspomp met Amber van Stralen

Algemeen

In vroeger tijden ontmoette men elkaar bij de Dorpspomp in de Voorstraat. Die traditie heeft de Voorschotense Krant weer in het leven geroepen. Journaliste Rosanne Peters interviewde Amber van Stralen. 

Naam: Amber van Stralen
Leeftijd: 23
Functie: student
Status: samenwonend

Waar ben je geboren en 
opgegroeid?
“Ik ben geboren in Leidschendam en opgegroeid in Voorschoten. Het is fijn om in een dorp te wonen waar ik mijn familie en veel van mijn vrienden dicht bij mij heb. Doordat ik hier nog steeds woon zie ik bijvoorbeeld nog vriendinnen van de basisschool, dat vind ik heel leuk. Ik ga vaak naar de Voorstraat om gezellig wat te drinken en ik vind het heerlijk om het strand en de Vlietlanden in de buurt te hebben.”

Wat deed je na je examen?
“Nadat ik mijn HAVO-diploma op het Adelbert College in Wassenaar haalde ben ik in Delft gaan studeren. Ik koos voor ‘Food Commerce and Technology’ omdat ik het heel interessant vond om alles over voeding te leren. Daarnaast richt de opleiding zich ook op andere aspecten zoals marketing en sales. Ik koos voor de richting ‘marketing en communicatie’. Omdat ik graag veel werkervaring wilde opdoen heb ik meerdere keren een half jaar stage gelopen. Van september tot maart was ik bijvoorbeeld zes maanden bij Unilever in het Marketingteam van Lipton en nu doe ik tot en met juli een afstudeerstage bij Oma’s Soep. Een vrijwilligersorganisatie dat kookdagen organiseert samen met ouderen. Dat is ontzettend gezellig om te doen! De ouderen geven mij zoveel levenslessen mee en inspireren mij om alles uit het leven te halen. Naast de kookdagen hou ik mij bezig met marketing en sales. Best een uitdaging om met een klein budget ervoor te zorgen dat we onze maaltijden en soepen goed kunnen verkopen. Die uitdaging is hartstikke leuk.”

Je bent bijna afgestudeerd. Wat zijn je toekomstplannen?
“Ik ga veel reizen dit jaar! Eerst met mijn familie op vakantie naar Italië. In de herfst gaan mijn vriend en ik een aantal weken naar Mexico en Peru. Er moet natuurlijk ook gewerkt worden, dus ondertussen ga ik me bezighouden met zoeken naar een leuke baan. Het lijkt mij ontzettend leuk om bij een groot bedrijf zoals Unilever te werken. Uiteindelijk vind ik het fijner om een budget te hebben omdat ik dan meer creativiteit kan uiten door middel van campagnes, acties en andere marketingactiviteiten. Toch heeft werken voor een kleiner bedrijf ook veel voordelen. Hoewel ik het super leuk vind wat ik doe, was mijn droom altijd om mij bezig te houden met interieur design. Het zou daarom heel goed kunnen dat ik op een gegeven moment besluit naast mijn werk een deeltijdopleiding te gaan doen om mijn droom waar te maken, of dat ik er toch voor kies om een master in marketing te gaan doen.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik doe het allerliefst zoveel mogelijk leuke dingen met vrienden en familie: naar het terras, een feestje of gezellig uiteten. Wat ik ook heel erg leuk vind om te doen is het proeven van verschillende wijn en biertjes. Ook al ben ik echt een mensenmens, vind ik het ook heerlijk om af en toe alleen te gaan shoppen, haha!”

Artikel Amber Oma’s Soep in de Voorschotense Krant van 24 juni 2022

Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 3 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 4 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 5 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 6 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 9 uur geleden