Voorschoten'97 is weer begonnen na de totale lockdown. De voetbalvereniging gaat nu haar sponsors in het zonnetje zetten. Foto: V'97
Voorschoten'97 is weer begonnen na de totale lockdown. De voetbalvereniging gaat nu haar sponsors in het zonnetje zetten. Foto: V'97 Foto:

Wat doet Voorschoten’97
voor haar sponsors?

Voetbal- en Atletiekvereniging Voorschoten’97 heeft in een brief aan haar sponsors laten weten wat ze de komende maanden van de vereniging kunnen verwachten. De club en haar sponsors mochten na bijna drie maanden 'lock down' het gewone leven weer stap voor stap hervatten.

door Ed Zeelt

Voorschoten - Eerst kon onze jeugd beginnen met aangepaste trainingen, inmiddels gaat de club een nieuwe fase in waarin ook voetbal voor senioren weer mag. Dat alles onder een streng regime van handen wassen, afstand houden, verplichte looproutes, gesloten kantine enzovoorts. Daarom is dit een goed moment om stil te staan bij hetgeen zich ook bij de sponsors heeft afgespeeld en wat de uitdagingen zijn waar we allen voor staan. Enkele van onze sponsors hebben we direct kunnen helpen door een oproep daarvoor via www.voorschoten97.nl. Ook vonden we dat we als club van ons respect naar alle werkers in de zorg blijk moesten geven: het spandoek met een tekst van die strekking hangt nog steeds aan het hek van veld 5. Intussen was het bij sommige sponsors – vooral die uit de horeca – doodse stilte, terwijl het bij anderen topdrukte was.

Hulp voor sponsors
Voorschoten’97 wil haar sponsors in de komende periode graag helpen. Dat kan door extra aandacht voor sponsors via de kanalen waarover de club beschikt. Bijvoorbeeld een actie via onze goed bezochte verenigingssite. Dit ruggensteuntje kan ook een bijzondere bijeenkomst op de club zijn, uiteraard met inachtneming van alle regels. Inmiddels heeft Voorschoten’97 voor het nieuwe seizoen verschillende plannen. Mits de dan geldende coronaregels dat toelaten organiseren we op 7 of 9 oktober het traditionele en succesvolle sponsortoernooi. De club houdt met een sponsorkaart met een nieuw financieel tegoed voor het seizoen 2020-2021 een goede traditie in stand. We hopen dat de coronaregels het snel toelaten dat we onze sponsors weer op ons sportpark kunnen begroeten. Komt er een EK in 2021, dan organiseren we weer een gezamenlijke trip naar een wedstrijd. En we brengen in september een presentatiegids 2020-2021 uit waarvoor gereduceerde advertentietarieven gelden. Het bestuur gaat een algemene ledenvergadering in digitale vorm organiseren. Daar komen de uitkomsten van een intensief adviestraject over de koers van de vereniging aan de orde, met als noemer het verder uitbouwen van de club als sportieve, ambitieuze gemeenschap waar Voorschoten trots op kan zijn.