Adjunct-direkteur Sebastiaan van Duijn (l) overhandigt de cheque voor de Stichting Lach voor een Dag aan Michael van Hoorne. Foto: PR
Adjunct-direkteur Sebastiaan van Duijn (l) overhandigt de cheque voor de Stichting Lach voor een Dag aan Michael van Hoorne. Foto: PR Foto:

Hoogvliet haalt € 37.000 op voor St. Lach voor een Dag

De statiegeldautomaten bij Hoogvliet Supermarkt zijn uitgerust met twee buttons, een groene, voor je statiegeldbon en een gele waarmee je je statiegeld doneert voor een goed doel. Veel klanten van Hoogvliet kiezen ervoor om de gele button te gebruiken en dat 'alle beetjes helpen' bleek onlangs maar weer al te waar te zijn.

Sebastiaan van Duijn, Adjunct-directeur van Hoogvliet kon onlangs een cheque van maar liefst € 37.000 euro overhandigen aan Michael van Hoorne van de Van Hoorne Groep als bijdrage aan de Stichting Lach voor een Dag. Het theaterproductiehuis Van Hoorne Entertainment is oprichter van de Stichting Lach voor een Dag.

De Stichting Lach voor een Dag verzorgt wensdagen voor zieke of gehandicapte kinderen. Zo kan het kind, samen met broertjes, zusjes, ouders en anderen die hen zeer dierbaar zijn even alle zorgen vergeten en heerlijk lachen.

Omdat elk kind anders is, wordt er voor hen een dag 'op maat' georganiseerd, waarbij de nadruk ligt op 'mogelijkheden' en niet op 'beperkingen'. Er wordt nagedacht over een unieke manier om het kind naar het theater te vervoeren, krijgen de kinderen een persoonlijke begeleider in stijl van de voorstelling en worden extra's zoals een kijkje achter de schermen en een ontmoeting met de cast georganiseerd.

De statiegeldactie in de winkels van Hoogvliet heeft vier maanden geduurd. Van Duijn: "Het is een fantastisch bedrag dat wij namens onze klanten aan dit prachtige goede doel mogen overhandigen. Onze klanten zijn zo gul geweest, daar zijn we ongelooflijk trots op!"

Wilt u een kind verrassen?
Kent u een kind dat lijdt aan een ernstige ziekte en een onvergetelijke dag om te lachen verdient? Neem dan contact op met onze stichting. Maar natuurlijk kunt u op nog veel meer manieren helpen. Zo zijn wij continue op zoek naar unieke vervoermiddelen, leuke extra's zoals verkleedkostuums, kappers en visagisten, gastheren en gastvrouwen en andere vrijwilligers die willen bijdragen aan één van deze dagen. www.lachvooreendag.nl/

Vrolijke partner
Wie de stichting wil ondersteunen kan één van de ‘Vrolijke Partners’ worden en jaarlijks een door u zelf te bepalen bedrag aan de stichting te doneren Met deze donatie draagt u bij aan vele extra’s, zoals bijzonder vervoer, feestelijke kostuums en een leuk aandenken aan een bijzondere dag. U kunt uw gift overmaken naar Stichting Lach voor een Dag, NL34RABO0120826135.