Genoeg te lezen deze zomer. Of je nou op vakantie gaat of lekker thuis blijft, een boek is altijd goed. De bieb zette alvast de tien meest populaire boeken op een rij. Foto: PR
Genoeg te lezen deze zomer. Of je nou op vakantie gaat of lekker thuis blijft, een boek is altijd goed. De bieb zette alvast de tien meest populaire boeken op een rij. Foto: PR Foto: Ellen de Vette

Boeken top 10: aanraders voor de vakantie

Het is bijna zomervakantie. En of je nou weg gaat of lekker thuis blijft: boeken kun je altijd lezen. Hanneke de Waal van de bibliotheek Voorschoten - Wassenaar heeft een top 10 samen gesteld van de meest populaire kinderboeken die je absoluut moet hebben gelezen. De boeken zijn in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan 4 te leen of bestel via obvw.nl.

Alfabet / Charlotte Dematons
B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. Prachtig zoek- en ontdekboek met de letters van het alfabet. V.a. 4 jaar.

Julian is een zeemeermin / J. Love
Julian ziet op een dag drie prachtige zeemeerminnen. Hij heeft maar één grote wens: een zeemeermin worden. Maar wat vindt zijn oma daarvan? Vanaf 5 jaar.

Het kijkwoordenboek van Vos en Haas / Sylvia van den Heede
Wat zijn er veel woorden in de wereld! Soms is een woord bijzonder. Soms is een woord heel gewoon. Hoeveel woorden heb je nodig voor een verhaal? En voor een woordenboek? Vanaf 5 jaar.

Superjuffie en het apencircus / Janneke Schotveld
Juf Josje heeft zomervakantie, maar echt vakantie heeft Superjuffie natuurlijk nooit want er zijn altijd wel ergens dieren in nood. Dit keer is er iets mis bij het circus. Vanaf 7 jaar.
Dog Man en de vlooienkoning / Dav Pilkey
Als de kwaadaardige Biggie opduikt met zijn team van slechteriken, komt Dog Man in actie! Vanaf 8 jaar.

Dinges / David Walliams
Myrthe is een verwend kind. Ze is nooit tevreden en krijgt altijd haar zin, omdat haar ouders anders gek worden van haar gekrijs. Op een dag eist ze een DINGES. En daarmee krijgt ze precies wat ze verdient. Vanaf 9 jaar.

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn / Davide Morosinotto
Vier vrienden uit het zuiden van de VS bestellen en revolver uit een catalogus. In plaats van de revolver krijgen ze een oud kapot horloge toegestuurd. Als blijkt dat er een prijs uitgeloofd is voor dit horloge, besluiten ze naar Chicago te gaan om die op te halen. Vanaf 10 jaar.

Offerkind / Rob Ruggenberg
In de prehistorie slaat in Falwa (de Veluwe) Ai¨n met haar neef Kraai op de vlucht, nadat ze een zwaar misdrijf heeft begaan. Ze willen naar Wasnare (Wassenaar) aan zee, maar dat wordt een levensgevaarlijk tocht. Vanaf 12 jaar.

De ballade van slangen en zangvogels / Suzanne Collins
Dit verhaal speelt zich 64 jaar voor de gebeurtenissen uit de Hongerspelen-trilogie af. Het gaat over de "donkere dagen' van Panem, vlak na de eerste – en mislukte – opstand tegen het Capitool. V.a. 13 jaar.

Ik wou dat ik een vogel was
Een rijk geïllustreerde verzameling natuurgedichten, één voor elke dag van het jaar. Geschreven door een grote aantal auteurs. V.a. 8 jaar.

Boutique bioscoop
Even genoeg van lezen? Kijk dan op filmtheatervoorschoten.nl voor de leukste familiefilms. Dat kan de hele zomer door en als er vanaf 1 juli meer bezoekers ontvangen mogen worden, kan de zaal uitgebreid worden naar de ruimte die achter het filmdoek zit. Er komen dan tafeltjes waar bezoekers aan kunnen zitten. Zo wordt het filmtheater tijdelijk een boutique bioscoop.

Afbeelding