Zomervakantie! Wat gaat er nog wel door in de regio? De dames van Kidsproof vertellen. Foto: Kidsproof
Zomervakantie! Wat gaat er nog wel door in de regio? De dames van Kidsproof vertellen. Foto: Kidsproof Foto:

'Het is belangrijk om te zien wat er wél kan deze zomer'

Veel gezinnen die deze zomer thuis zitten door het coronavirus willen er natuurlijk graag op uit. De dames van Kidsproof Leiden houden bij wat er allemaal te doen is in en rondom Voorschoten. Van speeltuinen tot dagkampen, er is heel veel leuks voor kinderen!

door Rosanne Peters

Voorschoten - Veel meer mensen gaan dit jaar in eigen land op vakantie. “Op de website van Kidsproof staan activiteiten en tips door het hele land. Normaal gesproken is het al belangrijk dat gezinnen zien dat er meer te doen is dan je in eerste instantie denkt. Dit jaar is het extra belangrijk voor mensen om te zien wat er wél kan deze zomer”, vertelt Jantine.
‘Tante Tokkie’ is een initiatief van de Gouden Leeuw en volgens Jantine een hele leuke nieuwe locatie in Voorschoten. Het is een pannenkoekenboerderij, ijssalon en natuurboerderij in één, waar de kinderen de schapen en lammetjes mogen aaien. De natuurspeeltuin die in 2017 werd geopend ligt hier ook niet ver vandaan. Een andere populaire bestemming is het klimpark op de Vlietlanden. Het is de bedoeling dat gezinnen worden geïnspireerd om op pad te gaan en om nieuwe plekken te ontdekken. Daarom richten Jantine en Tamara zich ook graag op het vinden van leuke activiteiten op locaties waar mensen niet zo snel aan denken.

Anders dan anders
Een groot verschil is de reserveringsplicht die bij veel activiteiten komt kijken, zoals bij musea en trampolinehallen. Sommige activiteiten kunnen door het coronavirus niet meer doorgaan, zoals veel zomerkampen met overnachtingen. “Je ziet dat er nu veel dagkampen zijn. Hier in de buurt is veel aanbod, zoals verschillende surfkampen en een dagkamp waar je je eigen modeshowkleding maakt”, zegt Tamara. Sommige bedrijven passen zich zodanig aan, dat ze zich momenteel richten op gezinnen in plaats van bijvoorbeeld vrijgezellengroepen. Het bedrijf Renzy is daar één van. Je kan bij hun kleine autootjes huren, een Renault Twizy, en door de duinen en de bollenstreek rijden. “Zij hebben nu een fotospeurtocht ontwikkeld voor kinderen. Ze kunnen met elkaar communiceren via de walkietalkie en moeten opzoek naar een speciale code om een kluis te kunnen openen en een prijs te winnen”, zegt Tamara. “Het is dus erg leuk om te zien dat aanbieders creatief worden en zich meer gaan richten op gezinnen, zij mogen natuurlijk wél samen komen”, vult Jantine enthousiast aan.
Meer info op www.kidsproof.nl