Annabelle Hoogvliet trad in de coronatijd diverse keren op voor bewoners van woonzorgcentra. Na de zomer gaat ze naar de Dutch Academy of Performing Arts. Foto: VSK
Annabelle Hoogvliet trad in de coronatijd diverse keren op voor bewoners van woonzorgcentra. Na de zomer gaat ze naar de Dutch Academy of Performing Arts. Foto: VSK Foto:

Ontmoeting bij
de Dorpspomp

In vroeger tijden ontmoette men elkaar bij de Dorpspomp. Die traditie heeft de Voorschotense Krant weer in ere hersteld. Deze maand wordt de 16-jarige Annabelle Hoogvliet ondervraagd door studente Rosanne Peters.

Naam: Annabelle Hoogvliet
Leeftijd: 16
Functie: net geslaagd
Status: vrijgezel

Waar ben je geboren en opgegroeid?
“Ik ben geboren in Leiden en opgegroeid in Voorschoten. We zijn maar één keer verhuisd, naar een groter huis verderop in de straat. Na de basisschool ben ik vmbo-t gaan doen op de Vrije School in Den Haag. Door een vriendin op de basisschool wist ik al vrij vroeg van het bestaan van een vrije school af. De creativiteit op zo’n school trok mij heel erg aan, het is een combinatie van handen, hoofd en hart. Omdat ik het zo graag wilde was het de dagelijkse lange fietstocht ook waard. Een vrije school heeft ook andere leermethoden en focust meer op het individu zelf. Het principe van meer aandacht voor ieder kind vind ik mooi, maar het pakt soms ook negatief uit omdat iedereen veel meer van elkaar weet.”

Vind je het leuk om in Voorschoten te wonen?
“Ik vind het heel leuk om hier te wonen! Ik kan mij niet voorstellen dat ik ergens anders woon, maar ik woon hier natuurlijk al heel mijn leven. Voorlopig blijf ik hier dus wel. Ik vind het vooral leuk omdat iedereen elkaar kent. Maar het lijkt mij ook erg leuk om in een stad te wonen. Een stad zoals Leiden bijvoorbeeld, dat is net een groot dorp maar ook een leuke stad.”

Wat zijn je plannen nu je bent geslaagd?
“Ik ben al aangenomen op de Dutch Academy of Performing Arts in Den Haag. Kwam als een van de weinigen door de selectie, daar ben ik heel blij mee. De opleiding duurt drie jaar, daarna wil ik graag nog een HBO Theaterschool doen. Dat vergroot mijn kansen voor later. Ik wil namelijk in veel musicals gaan spelen, en hopelijk af en toe een hoofdrol.”
Je hebt meerdere keren opgetreden bij verzorgingstehuizen in het dorp. Vertel!
“De optredens zijn gekomen door mijn zangdocent Maria Rosemöller, waar ik al les van krijg sinds mijn negende. Het idee werd goed ontvangen, waardoor meerdere mensen erom vroegen. Ik vond het super leuk om te doen. Alle mensen in de verzorgingstehuizen konden natuurlijk door Corona niemand zien, dus het was leuk om toch iets voor ze te kunnen betekenen.

Ik heb vooral oudere musicalnummers gezongen, zoals I Could Have Danced All Night uit de musical My Fair Lady. Het was erg leuk om te zien dat mensen mee begonnen te zingen of dansen!

Heb je nog meer hobby’s?
“Mijn passie ligt echt bij het zingen, dansen en theater. Ik heb mijn hele middelbare schooltijd gedanst en aan theater gedaan, dus ik heb erg veel zin om door te leren op de musicalopleiding. Soms vind ik het ook leuk om te schilderen. Ik heb een lege muur in mijn kamer waar ik af en toe wat op schilder als ik zin in heb. Leuk he!”

Afbeelding