Esmée van Herk (l) en Marleen (r) bundelen hun krachten in Voorschoten Lokaal Sterk. Foto: VSK
Esmée van Herk (l) en Marleen (r) bundelen hun krachten in Voorschoten Lokaal Sterk. Foto: VSK Foto:

Voorschoten Lokaal en Voorschoten Sterk nu samen

We kunnen het goed met elkaar vinden, delen dezelfde standpunten en werkten achter de schermen al veel samen, het samengaan van Voorschoten Lokaal en Voorschoten Sterk was dus eigenlijk een hele logische stap.

Marleen Persoon en Esmee van Herk vertellen wat hen heeft bewogen om samen als één partij verder te gaan. ‘Raadslid zijn en bovendien fractievoorzitter zijn brengt veel werk met zich mee, je moet heel veel lezen en mensen spreken om tijdens een vergadering goed beslagen ten ijs te komen. Wij willen allebei het beste voor Voorschoten en ons inzetten om meer voor de inwoners te bereiken. Allebei staan we hier midden in de samenleving, en weten wat er speelt en waar mensen behoefte aan hebben. Toen we tot de conclusie kwamen dat wij in feite alles dubbel deden was de stap naar een samengaan van beide partijen snel gezet’, antwoorden Marleen en Esmée. 'Ook onze burgerraadsleden Wouter Duivendijk en Hugo Nordkamp kenden elkaar al en kunnen het ook goed met elkaar vinden'. De volgende stap was het oprichten van Voorschoten Lokaal Sterk, ‘alle leden van Voorschoten lokaal zijn meegegaan naar Voorschoten Lokaal Sterk', zegt Marleen die fractievoorzitter van de nieuwe partij is geworden. 'Er hebben zich ook al nieuwe leden aangemeld, aanmelden kan via vereniging@voorschotenlokaalsterk.nl

Met onze eigen ervaring, die van onze burgerraadsleden en de twee bestuursleden van Voorschoten Lokaal Sterk, Hans Rasch en Koos van Herk beiden hebben jarenlange ervaring in de Voorschotense politiek, zullen wij als Voorschoten Lokaal Sterk veel meer kunnen bereiken. We zijn allemaal heel enthousiast en hebben ook echt plezier met elkaar. ‘We gaan er vet in’, zeggen de dames lachend.

Naast de speerpunten van Voorschoten Lokaal Sterk, bestuurlijke zelfstandigheid, betaalbare woningen, groen en duurzaam, cultuur en verenigingsleven en veiligheid, willen wij ons ook hard maken voor een betere informatie van het college naar de raadsleden. Vaak krijgen wij informatie pas achteraf zodat wij niet meer inhoudelijk kunnen reageren. Zoals rond het Ambachts en Baljuwhuis, zonder overleg met de raad zijn er afspraken gemaakt. Ook m.b.t. het Uitvoerend Bedrijf worden er maatregelen aangekondigd waar wij als raadsleden niet bij betrokken zijn geweest. Je voelt je dan niet serieus genomen. Wij strijden voor een meer openbaar en transparant bestuur! '.