Foto: De nieuwe sporthal aan de Kon. Marinelaan. (in 1970 bestond het Burg. Van der Haarplein, het huidige adres van de Sporthal, nog niet.)  
Inzet: De Vliethorst vlag.
Foto: De nieuwe sporthal aan de Kon. Marinelaan. (in 1970 bestond het Burg. Van der Haarplein, het huidige adres van de Sporthal, nog niet.) Inzet: De Vliethorst vlag. Foto: Ellen de Vette

SPORTHAL OPEN

“Muzikanten speelden, sporters traden aan, vlaggen zwaaiden en majorettes marcheerden donderdagavond 19 maart het sportjaar 1970 voor Voorschoten in.
Ruim vijfhonderd belangstellenden op de tribune keken in uiterste bewondering naar het spektakel omdat zij misschien nog niet direct konden geloven dat dit werkelijkheid was. Een sporthal, die enkele jaren geleden nog maar een papieren plan was en voor velen een droomwens die moeilijk realiseerbaar leek, wás er dan eindelijk. Na maanden van ingespannen werken door aannemer en bouwers, na uren van overleggen en voorbereidingen door de functionele commissie van lichamelijke opvoeding en sport, kwam het er eindelijk van: De Vliethorst is OPEN!”

Deze juichende tekst was de opening van De Omroeper van 26 maart 1970. Hier een samenvatting van een paginagroot artikel:

“Na een parade door leden van alle sportverenigingen was de officiële opening door burgemeester L. de Kool, die in zijn toespraak aanhaalde: “Deze hal kwam uit het volk en door het volk tot stand met medewerking van alle kanten en met dit openingsfeest mogen we allen tevreden zijn”.

DE VLIETHORST VLAG

Marijke Wesselius, een jong turnstertje van “Avanti” werd, met de gloednieuwe Vliethorst vlag, in een basketbalnet omhoog gehesen waar twee andere meisjes de vlag in ontvangst namen en aan de muur bevestigde. Daarmee was de hal officieel geopend en in handen gegeven van de functionele commissie voor lichamelijke opvoeding en sport.

Bij de vele sprekers was ook de voorzitter van de Coöperatieve Raiffeisenbank, de heer B. Hoogwerf Kroon, en hij wees er op dat Voorschoten op veel punten vooruit loopt, zoals nu weer met deze hal ten behoeve van de sport. Door een groot bedrag als geschenk en door een zeer voordelige lening heeft de bank de bouw van de hal helpen mogelijk maken, zodat opnieuw Voorschoten als voorbeeld voor vergelijkbare gemeenten kan dienen. Als aandenken zal in de hal, van het bij de sporthal behorende restaurant, een plaquette worden geplaatst waarop Raiffeisen is afgebeeld

Hierna werd aan alle genodigden een door de heer G. ten Brinke, beheerder van het restaurant, een voortreffelijk koud buffet geserveerd”.