Afbeelding
Foto: Hans Thuring

Vakantie

Vlak voor het zomerreces kwamen de burgemeesters van Voorschoten en Wassenaar nog even met een bommetje. De werkorganisatie wordt deels ontmanteld, een klein deel blijft over, de rest gaat per 1 januari naar één van de gemeenten. Lees er over op pagina 6.

Maar zover is het nog niet, eerst is het zomer! Zon, zee en zand lokken maar voor veel mensen wordt het dit jaar in plaats van de Mediterranee de Noordzee of het Vlietland. Een prachtige kans om de natuur in eigen regio eens goed te gaan verkennen, interessante steden en dorpen te bekijken en musea te bezoeken. Ondanks de corona zijn er toch veel activiteiten, ook voor kinderen die straks zes weken vrij hebben van school. U leest erover in deze krant.
Het is ook de tijd van lekkere lange fietstochten. Het project fietsmaatjes dat met duofietsen ouderen mooie tochten in de buitenlucht biedt, is weer begonnen na een sluiting vanwege de corona. Dankzij subsidies konden er schermen tussen de twee duofietsers worden aangeschaft en zijn de eerste ritten al weer gemaakt. Reden voor de redactie om de duofietsers op de voorpagina te zetten. Weer een mooie foto van René Zoetemelk.

Verder in deze krant een interview met wethouder Spil over de klimaatmaatregelen. Er moet nog veel gebeuren voordat Voorschoten aan alle regels kan voldoen. Niet alleen de gemeente maar ook de inwoners. De politiek praat begin juli nog over de financiën voor de komende jaren en de gevolgen van de crisis. Daarna is het vakantie.

Waar u ook heen gaat, of lekker thuis blijft, we wensen u in ieder geval een fijne tijd. Volg ons op www.voorschotensekrant.nl voor het laatste nieuws.
Ellen en Marjolein