Een spelregelkaart brengt de ontwikkelingen en onieuwbouwplannen voor de Congregatie van de zusters van huize Bijdorp in beeld. Foto: Archief
Een spelregelkaart brengt de ontwikkelingen en onieuwbouwplannen voor de Congregatie van de zusters van huize Bijdorp in beeld. Foto: Archief Foto:

OGLV positief over Spelregelkaart huize Bijdorp

De Vereniging tot Behoud van Oud, Groen en Leefbaar Voorschoten (OGLV) heeft bij de Congregatie van de zusters van huize Bijdorp en bij de gemeente (Raad en B&W) een zienswijze ingediend over de Spelregelkaart voor de ontwikkeling van huize Bijdorp.

Voorschoten - De vereniging is zeer positief over het feit dat de Congregatie ook op lange termijn een maatschappelijke rol wil toekennen aan huize Bijdorp. Vanzelfsprekend staan wij er achter dat de zorg voor de zusters zolang als nodig is verleend zal worden, aldus de vereniging. Tegelijkertijd moet nu al bekeken worden hoe de toekomst er uit zou kunnen zien en worden nagedacht over de rechtsvorm waarin die toekomst dan kan worden veiliggesteld.

Voor huize Bijdorp en Voorschoten is - net zoals eerder voor Duivenvoorde en Berbice - van belang dat de juridische vormgeving zekerheid biedt tegen speculatie en andere ongewenste ontwikkelingen, juist op de lange termijn. De te realiseren nieuwbouw op Bijdorp moet volgens OGLV zowel passen in de ruimtelijke en cultuurhistorische kaders die Rijk, provincie en gemeente stellen alsook bijdragen aan de woningbouwproblematiek in Voorschoten. Grondige voorbereiding voorkomt dat de te realiseren plannen in een gecompliceerd juridisch proces terecht komen, een situatie waar niemand bij gebaat is. De vereniging is steeds bereid om met de haar ter beschikking staande deskundigheid bij te dragen aan het veiligstellen van een gezonde toekomst van huize Bijdorp en de zorg voor de zusters van de Congregatie tot het einde van hun dagen. OGLV hoopt daarmee te kunnen bijdragen aan wat huize Bijdorp nu al is en in de toekomst hopelijk zal blijven: een parel van Voorschoten. Voor verdere informatie kunt u terecht op de website www.oglv.nl/planologie.

Afbeelding