Alle evenementen zijn onder voorbehoud van aanscherpende corona-maatregelen.

Exposities
Museum Voorschoten: 'Het verhaal van Voorschoten', tot en met 15 november. Met 8 thema’s wordt het verhaal van Voorschoten verteld. Wat maakt Voorschoten Voorschoten? Wat zijn de keerpunten in de geschiedenis van Voorschoten? Het begint zo’n 5000 jaar terug en laat de sporen van de oudste bewoning zien. Er wordt verteld over de eerste vermelding van het dorp in de vroege middeleeuwen. Het rijke agrarische verleden en de buitenplaatsen komen aan bod. J. P. Treub, de beroemde burgemeester uit de 19e eeuw, krijgt een eresaluut. Uiteraard worden de Zilverfabriek en de Blauwe Tram niet vergeten. De expositie eindigt met de snelle uitbreiding van Voorschoten met nieuwbouwwijken, tot en met Krimwijk II (Allemansgeest).Meer informatie: museumvoorschoten.nl. Locatie: Voorstraat 17.

Voorschotense Kunstkring, Expositie ‘Groen’, van 7 oktober tot en met 1 december in Bibliotheek Voorschoten. Meer info: obvw.nl, voorschotensekunstkring.nl of volg de VKK op facebook.com/VKKVoorschotenseKunstkring.

Bibliotheek
De bibliotheek Voorschoten is elke dinsdagavond tot 20.00 uur. Vanaf oktober kunnen leden ook op zondag weer komen. Van 13.00 tot 16.00 uur is de bieb aan de Wijngaardenlaan 4 geopend. Meer informatie en het laatste nieuws op: obvw.nl.

Films
Op filmtheatervoorschoten.nl is een overzicht te vinden van de films die de komende tijd draaien in het filmtheater. Cultureel Centrum, Pr. Marijkelaan 4.

27 september
Orgelconcert op Zeemans-orgel door Leo van Doeselaar, 20.15 uur in De Dorpskerk, Kerkplein. Het is de aftrap van een serie activiteiten rondom het 300 jaar oude Zeemans-orgel in de Dorpskerk. Toegang is gratis. Reserveren is noodzakelijk. Meer info: dorpskerkvoorschoten.nl/jubileum.

30 september
Kinderboekenweekspeurtocht t/m 25 oktober 2020 in Bibliotheek Voorschoten. De Kinderboekenweek neemt je mee terug in de tijd. Ontdek allerlei weetjes over vroeger en leer ook nog schrijven in hiërogliefen! Je kunt de speurtocht doen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. obvw.nl.
10 oktober
Herfst parkwandeling op Kasteel Duivenvoorde. Welke paddenstoelen en mossen kunt u spotten op het landgoed? Welke dieren ziet u deze periode allemaal? En hoe maken de bomen zich klaar voor de winter? Dat komt allemaal aan bod tijdens de parkwandeling met de boswachter. Verzamelen om 10.30 uur bij de opzichterswoning aan de Laan van Duivenvoord. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, en is ook geschikt voor kinderen. Kaarten à € 10,- pp, van tevoren bestellen via kasteelduivenvoorde.nl.
Jazzconcert PJPJ, om 18.00 uur en 20.00 uur. Jazz ensemble Chamber9 olv zangeres Sanna van Vliet brengt een mix van verschillende stijlen en improvisatie. Locatie: Cultureel Centrum, Pr. Marijkelaan 4. Kaarten vooraf reserveren via secretaris@pjpj.nl. Info: pjpj.nl

4 oktober
Wandelconcert van Laurentius naar Dorpskerk met organisten Ton van Eck en Herman Lodder. Start is om 15.00 uur. Toegang gratis. Reserveren is noodzakelijk. Meer info: dorpskerkvoorschoten.nl/jubileum

12 oktober
Orgelconcert Dorpskerk, 19.30 uur. Gijsbert Kok bespeelt de beiaard en Willeke Smits het orgel. Toegang is gratis. Reserveren is noodzakelijk.
Meer info: dorpskerkvoorschoten.nl/jubileum

17 oktober
Amateur-organisten krijgen de gelegenheid om op het historische Zeemans-orgel in de Dorpskerk te spelen. Toegang is gratis. Reserveren is noodzakelijk. Meer info: dorpskerkvoorschoten.nl/jubileum18 oktoberFilm en orgelconcert met Gijs van Schoonhoven als organist, 20.00 uur in de Dorpskerk. Toegang gratis. Reserveren is noodzakelijk. Meer info: dorpskerkvoorschoten.nl/jubileum

26 oktober
Orgel-beiaardconcert met Gijsbert Kok en Bert Mooiman, 20.00 uur in Dorpskerk, Kerkplein. Toegang gratis. Reserveren is noodzakelijk. Meer info: dorpskerkvoorschoten.nl/jubileum

30 oktober
Halloween op Duivenvoorde, van 15.00 tot 19.00 uur. Dit jaar griezeliger dan anders. Kinderen tot 10 jaar kunnen komen bibberen en sidderen van griezelige verhalen. Wie durft? Kaarten (€5,- voor kinderen, € 7,50 volwassenen) van te voren reserveren op kasteelduivenvoorde.nl.

31 oktober
Halloween in het centrum. Griezelen, gruwelen en pompoenen. Meer informatie op pagina 33 in deze krant.