Recycling e-waste kan ook bij de Hoogvliet supermarkt aan de Veurseweg. Foto: VSK
Recycling e-waste kan ook bij de Hoogvliet supermarkt aan de Veurseweg. Foto: VSK Foto:

Inzameling en recycling e-waste bij Hoogvliet supermarkt

Hoogvliet supermarkt maakt onderdeel uit van het landelijk netwerk waar inleverplekken zijn gerealiseerd voor kapotte spaarlampen, oude mobiele telefoons, lege cartridges en afgedankte kleine apparaten bij supermarkten. Een goed initiatief, want zo meldt Wecycle op zijn website, apparaten en lampen zijn meer waard dan je denkt! Voor jezelf, voor anderen of voor het milieu.

Voorschoten - De inleverplekken bij supermarkten zijn een landelijk initiatief van Wecycle, momenteel zijn er in heel Nederland 2.500 van deze inlever mogelijkheden. Wecycle speelt in op de behoefte van de consument om klein e-waste in te leveren bij supermarkten.

Uit onderzoek door bureau Motivaction blijkt dat van de mensen die spaarlampen bij voorkeur in een winkel inleveren, zes op de tien de voorkeur geven aan de supermarkt. Hiermee is binnen de winkels de supermarkt veruit het favoriete inleverpunt voor spaarlampen. Van de mensen die afgedankte kleine apparaten het liefst in een winkel inleveren, doet ruim een derde dit het liefst bij de supermarkt.

Jan Vlak, directeur Wecycle: ”Het is voor de inzameling belangrijk dat iedereen dichtbij en makkelijk spaarlampen en kleine apparaten zoals mobieltjes, cartridges en kleine huishoudelijke apparaten kan inleveren. Hiermee dragen mensen direct bij aan de circulaire economie. Supermarkten horen tot de meest populaire inleverpunten. Vandaar dat we het aantal inleverbakken daar hebben verdubbeld tot een landelijk dekkend netwerk.

Wecycle ontzorgt de supermarkten van alle e-waste en biedt een kostenvergoeding op basis van de hoeveelheid/soort aangeboden apparaten. Door uw e-waste aan te bieden bij Hoogvliet supermarkt bent u er zeker van dat deze e-waste niet terechtkomt in het illegale circuit en wordt het optimaal gerecycled."

De financiering van de meubels bij de supermarkten is een samenwerking tussen de retailers en de producentenstichtingen Bruingoed, ICT Milieu en LightRec Nederland. Zij behoren tot de opdrachtgevers van Wecycle en verenigen meer dan 1.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Wecycle voert tot het einde van het jaar campagne om de supermarkt te promoten als inleverplek voor kapotte spaar-/ledlampen, oude mobiele telefoons en lege cartridges.