Afbeelding
Foto: Winand Stut Fotografie

Oud wethouder Van Dunné naar Hoogheemraadschap

Voorschoten - Oud-wethouder Bruno van Dunné (PvdA) is woensdag 23 september beëdigd als lid van de Verenigde Vergadering (de ‘gemeenteraad’) van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Bruno was al commissielid bij het waterschap. Hij neemt nu de plek over van Erwin Stolk, die zijn zetel opgeeft in verband met andere werkzaamheden. Een van zijn persoonlijke speerpunten voor het waterschap is bodemdaling, waar Rijnland voor een belangrijke opgave staat: De veengebieden in het Groene Hart kampen met een zakkende bodem door zetting en het inklinken van veengrond door bemaling en droogte. De bodemdaling heeft grote impact, vanwege de CO2 uitstoot vanuit het landelijk veengebied, het inklinken van agrarische gronden, en door de kosten die met name in het stedelijk gebied in de miljarden lopen. Rijnland heeft hier als waterbeheerder een cruciale rol in.

Bruno van Dunné heeft in verschillende managementfuncties ervaring opgedaan in het openbaar bestuur, het openbaar vervoer, de waterproblematiek, en bodem- en grondwater-verontreiniging. Momenteel is hij strategisch adviseur bij grote stedelijke vervoersknopen en vervuilde bodem- en grondvraagstukken. Van 2010 tot 2018 was hij directeur-bestuurder van Stichting Bodemsanering NS. Daarvoor van 2006 tot 2010 wethouder in Voorschoten, na eerder daar een periode als gemeenteraadslid te hebben vervuld. Bruno was toen tevens dagelijks bestuurder van Holland Rijnland (samenwerkingsverband van 15 gemeenten) met water als onderdeel van zijn portefeuille.