Eigenaressen van Tokkelientje, Lisa van Kampen (l) en Gabriëlle Kortekaas, zijn schoonzussen én vriendinnen. Foto : Vsk
Eigenaressen van Tokkelientje, Lisa van Kampen (l) en Gabriëlle Kortekaas, zijn schoonzussen én vriendinnen. Foto : Vsk Foto:

Gabrielle en Lisa vinden ondernemen het leukste dat er is

'Ondernemen is fantastisch, echt het leukste dat er is', zeggen Gabriëlle en Lisa enthousiast. Elke dag is anders, dat geeft energie!'.

In februari van dit jaar werd Tokkelientjeskidscafé geopend. Niet alleen een winkel met eigentijdse en duurzame kinderkleding, kinderlifestyle en accessoires, maar ook een plek waar jonge moeders met hun peutertjes welkom zijn aan de grote ronde tafel achter in de winkel voor een kop koffie, thee, een sapje en heerlijke dagverse taarten en andere zoetigheden. Voor de kinderen zijn er lekkere sapjes en is er vers fruit. Terwijl de moeders (natuurlijk zijn vaders en oppas opa en oma's ook van harte welkom) aan de koffietafel bijpraten vermaken de kinderen zich in de speelhoek.

Een bijzonder concept voor Voorschoten. 'Toen ik in Amsterdam woonde kwam ik geregeld in winkels die meer te bieden hadden dan alleen kleding, zo kwam ik op het idee', zegt Lisa. Ik heb al een kinderkledingwinkel in Leiden, maar die ruimte leent zich niet voor dit concept. Toen deze winkel vrij kwam, bedacht ik mij hoe leuk het zou zijn om een kinderwinkel zoals Tokkelientje nu is te beginnen. Toevallig liep Gabriëlle met hetzelfde idee rond. Toen waren de plannen snel gesmeed!'

'De start was moeilijk, al snel gooide Corona roet in het eten. Maar inmiddels kunnen we stellen dat de winkel fantastisch loopt. We gaan zelfs uitbreiden met een kinderkado hoek. Leuke duurzaam speelgoed, spelletjes, puzzels voor kinderen tot een jaar of 12.'

De kinderkleding van Tokkelientje is gemaakt van natuurlijke materialen. Zoals het '1+ in the family, een Spaans 'merk met kleertjes voor kinderen van 1 maand to 48 maanden oud van heerlijke zachte materialen. Ook 'Ammehoela', met de comfortabele pasvorm, zachte kwaliteiten en hand geïllustreerde prints, een merk dat zich richt op kinderen van 0 – 10. Alle producten zijn gemaakt van biologisch katoen en GOTS gecertificeerd. En kleding van 'CarlijnQ', gemaakt van organische en gerecyclede materialen, vooral voor kinderen gemaakt om plezier in te hebben. Maar er zijn ook stoere regenlaarzen van 'Bergstein' in alle mogelijke kleuren in maten t/m 35 . Ook is er speelgoed van 'Green Toys', gemaakt van 100% gerecycled plastic. Het bevat geen BPA, PVC of Phthalates, het kan gewoon de vaatwasser in. Op de website www.tokkelientje.nl staat een overzicht van alle merken en kun je ook bestellen.

Er is volop keuze dus bij Tokkelientje. 'Eigenlijk hebben we nog veel meer plannen maar daar hebben we meer ruimte voor nodig. Hoe mooi zou het zijn om bijvoorbeeld een pand als de nu leegstaande RABO Bank te hebben. We zouden dan midden in het centrum zitten en de ruimte hebben om nog veel meer combineren zodat je echt alles in huis hebt voor kinderen. Maar de huur van de panden in het centrum is heel hoog, dat risico kunnen we niet nemen'.

Jullie zijn schoonzussen en vriendinnen, hoe is het om samen te ondernemen? 'Fantastisch', lachen Lisa en Gabriëlle, 'wij vinden ondernemen echt het leukste dat er is en kunnen het iedereen aanraden. Wij vullen elkaar aan en als er iets is waarvan we vinden dat het niet lekker loopt, dan bespreken wij het onmiddellijk met elkaar, goede communicatie is heel belangrijk.'

Dus jullie zouden het anderen aanraden om ook samen te gaan ondernemen? 'Ja, beslist, er is nog zoveel mogelijk in Voorschoten. Hoe leuk zijn als alle leegstaande winkels in het centrum weer bezet zouden zijn. Naast een eigentijdse kookwinkel zou een winkel als 'Dille en Kamille' het ook goed doen. En een winkel als de Spijkerhoek die vroeger op het Treubplein zat, missen we in Voorschoten ook. Een winkel met casual kleding waar onze mannen terecht kunnen, die zoeken hun outfit buiten Voorschoten'.

Ook ondernemen in het Hart van Voorschoten?
Op het idee gekomen om ook een winkel in het Centrum van Voorschoten te beginnen, loop dan eens binnen bij één van de leden van het bestuur van de Centrum Ondernemers of mail info@hartvanvoorschoten.nl en laat je adviseren. Meer leuke winkelideeën vind je op www.facebook.com/hartvanvoorschoten.