Even voorstellen! Nieuwe columnist Stan Perel

Ik ben Stan Perel, 22 jaar en een geboren en getogen Voorschotenaar. Vaak ben ik te vinden in de winkel Mijn iDé Foto aan de Schoolstraat 184, maar als ik er niet ben, ben ik waarschijnlijk bezig met mijn studie Nederlands.

Verder geef ik training aan de jeugd van voetbalvereniging Voorschoten ‘97. De laatste maanden heb ik me heel erg geërgerd aan het feit dat tegenwoordig iedereen overal een meninkje over heeft. Dus hier ben ik, lekker hypocriet, met mijn meninkjes.

Playstation
Voorschoten97, de veldjes hebben er nog nooit zo netjes bij gelegen als de laatste jaren. Geen tackles, geen slidings, geen plaggen. De blikjes frisdrank gaan vrijwel onbeschadigd de prullenbak in. Geen schoten, geen volleys, geen panna’s. Van Persie, Kuyt, Robben, wie ben ik niet geweest op de veldjes om het WK te winnen?

Het WK wordt niet gewonnen op een veldje maar op de Playstation

Tegenwoordig wordt het WK niet meer gewonnen op een veldje in de wijk, maar op de Playstation. En dat terwijl de gemeente zo haar best heeft gedaan.
Teerveldje
Het is bijvoorbeeld een mooi initiatief geweest hoor, een overkapping bij het teerveldje, opdat de jeugd kan schuilen tegen de regen, maar de jeugd die gaat voetballen heeft niets anders nodig dan een bal.

Sterker nog, voetballen in de regen is de puurste vorm van genot. Een afdakje met een bankje eronder plaatsen is praktisch gezien echter een uitnodiging voor ‘hangjeugd’.

Nee hoor, wat mij betreft hoeft de gemeente niet veel te doen voor de jeugd. Er zijn genoeg mogelijkheden om samen te sporten en spelen buiten. Maar als ‘de jeugd van tegenwoordig’ liever Minecraft speelt dan buiten voetbalt, tja dan houdt het op hè.

Toch heb ik er het volste vertrouwen in dat de veldjes weer vol gaan stromen. Zeker als ik het enthousiasme zie waarmee de jeugd zich inzet op trainingen.

Prettige wedstrijd!