Rahale Tajic volgde een 6-jarige opleiding tot klassieke homeopaat aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Amsterdam. Foto:PR
Rahale Tajic volgde een 6-jarige opleiding tot klassieke homeopaat aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Amsterdam. Foto:PR Foto:

Gevestigd: Raheleh Homeopathie praktijk

Onlangs opende Raheleh Tajic haar praktijk voor klassieke homeopathie in het Gezondheidscentrum Voorschoten aan de Multatulilaan 2b in Voorschoten.

'Ik groeide op in Iran en woon al een aantal jaren met mijn man en zoon in Voorschoten. Aanvankelijk ben ik opgeleid als huidtherapeut maar besloot met mijn praktijk te stoppen na de bevalling van mijn zoon', vertelt Raheleh. 'De reden daarvoor was dat ik allerlei gezondheidsproblemen kreeg, ik had last van onverklaarbare pijnaanvallen en was chronisch vermoeid. Uiteindelijk kreeg ik de diagnose Fibromyalgie en vertelde de internist mij dat hij niets meer kon doen om mijn klachten te verlichten. Hij adviseerde mij om voor verdere behandeling van mijn symptomen contact te zoeken met een behandelaar in de complementaire geneeswijze. Ik ging op zoek en kwam in aanraking met een klassiek homeopaat en toen ging er een wereld voor mij open.

Ik ondervond dat er bij de klassieke homeopathie veel meer aandacht is voor de oorzaak van een aandoening. Voor mij betekende het dat mijn gezondheidsproblemen op den duur verdwenen, ik mijn energie terugkreeg en mij weer in balans voelde komen. Ik vond dit zo'n bijzondere ervaring dat ik besloot om zelf een 6-jarige opleiding tot klassieke homeopaat te gaan volgen aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Amsterdam. Tijdens de opleiding vond ik eindelijk de antwoorden op mijn vragen over mens en gezondheid. Ook volg ik nu nog een opleiding voor intuïtieve ontwikkeling bij 'Mens en Intuïtie' in Amersfoort. Dit helpt mij in mijn wens om op een dieper niveau naar mijn patiënten te kijken.

Gevraagd naar het verschil tussen reguliere geneeskunde en homeopathie wil Raheleh allereerst vaststellen dat het belangrijk is dat beide vormen van geneeskunde samenwerken. 'Soms hebben mensen jarenlang klachten en slikken medicijnen terwijl er geen sprake is van genezing. Dat kan dan een reden zijn om een homeopathisch arts te raadplegen, andersom kan ik ook constateren dat de homeopathie voor sommige ziekten niet voldoende bijdraagt aan herstel en raad ik mijn patiënten aan om afspraak met een specialist te maken'.

'Het basismateriaal van homeopathische middelen kan bestaan uit planten of stoffen met een minerale of dierlijke oorsprong. Alle middelen zijn op hun werkzaamheid getest op mensen. Iedereen reageert weer anders op deze middelen. De een zal snel resultaat merken, bij de ander zal het geleidelijk aan gaan. Dat hangt af van de klacht, hoe langer de klacht bestaat en hoe de conditie is van de patiënt. Om het juiste geneesmiddel te vinden, moet ik de patiënt door en door kennen. Het eerste consult begint daarom altijd met een uitgebreid vraaggesprek van anderhalf tot twee uur. In dit gesprek komt van alles aan bod. Ik stel vragen naar de totaliteit van de mens, wat heeft die meegemaakt wat zijn zijn of haar emoties en gevoelens. Daarmee wil ik alle belangrijke gebeurtenissen achterhalen die van invloed zijn geweest op het leven en daarmee de gezondheid van de patiënt. We worden allemaal puur geboren, hoe je opgroeit ligt aan je opvoeding en sociaal leven. Ik probeer tijdens het eerste consult te achterhalen hoe klachten als burn out, slaapproblemen, faalangst hoofd- en buikpijn zijn ontstaan, pas daarna kan ik gericht behandelen'.

Wil je meer wil weten over Raheleh Tajic en wat de klassieke homeopathie voor je kan betekenen, lees dan de informatie op haar website raheleh-homeopathiepraktijk.nl.

Rahele-Homeopathiepraktijk
Gezondheidscentrum Voorschoten
Multatulilaan 2b Voorschoten
06 - 15 67 20 21 (ma/m do van 09.00-10.00 uur)

Afbeelding
Rahale Tajic volgde een 6-jarige opleiding tot klassieke homeopaat aan de Academie voor Klassieke Homeopathie in Amsterdam. Foto:PR