Feestweek op De Vink, de school bestond 25 jaar en dat werd uitgebreid gevierd. Foto: Basisschool De Vink
Feestweek op De Vink, de school bestond 25 jaar en dat werd uitgebreid gevierd. Foto: Basisschool De Vink Foto:

25 jaar leren en samen spelen op Basisschool De Vink

Vijfentwintig jaar geleden besloten twee scholen in Noord-Hofland tot een bijzondere fusie. Basisschool de Vink zou een school voor Katholiek en Openbaar onderwijs worden, toegankelijk voor alle leerlingen. Een unieke school, met een open houding naar zowel de katholieke traditie als alle andere wereldgodsdiensten. Een school waar kennis moest leiden tot begrip en begrip tot respect.

Voorschoten - Zoals oud-directeur Jan Schouten bij de opening van de feestweek zei: “Al zijn de verschillen nog zo groot, jullie kunnen heel goed samen leren en samenwerken!” En dat is precies wat ze op Basisschool de Vink doen. Al vijfentwintig jaar. Daarom was het feest vorige week.

Uitdagend programma
De lustrumcommissie, bestaande uit de huidige directeur Anne Bos, oud-medewerkers, ouders en leerkrachten, had een gevarieerd programma samengesteld: er waren voor alle groepen uitdagende workshops zoals streetdance, 3D-printen en filmwonden grime.

Poppenkast en vinkenjacht
Voor de allerkleinsten was er een poppenkastvoorstelling. Het weer werkte gelukkig ook mee en er werd fanatiek gerend en gespeurd tijdens de buitenspellen in ter Wadding (levend Stratego) en de Vinkenjacht rondom de school.

Poppenkast, Stratego, goochelshow, vinkenjacht en speelkussens


De feestweek werd afgesloten met een magische goochelshow en ….. maar liefst 3 grote speelkussens op het bovenbouwplein.

Schoollied
Ter ere van het lustrum werd door meester Erik van groep 6 en de muziekdocent meester Maurien een nieuw schoollied geschreven. De tekst vat de sfeer op de Vink goed samen:

Buitenspelen op het plein,
met je vrienden samen zijn
Dat doen we steeds weer elk jaar
In ons mooie schoolgebouw
leer jij van mij en ik van jou
Respecteren we elkaar
Samen staan we sterk,
samen gaan we aan het werk
Zo bereiken wij ons doel
Hier kan ik mezelf kwijt
en met een feestje op z’n tijd
Is het op De Vink heel cool!