Afbeelding
Foto:

Doe mee!

Fijn om een column te kunnen schrijven in deze krant, er zijn veel onderwerpen die ik graag met de Voorschotenaren wil bespreken. Maar corona beheerst nu deels ons dagelijks leven en daar wil ik het over hebben..

Ik hoor geklaag en gemopper over het corona-virus en de maatregelen. De één vindt de maatregelen te ver gaan, de ander vindt het onnodig en maakt zich geen zorgen. Ik maak mij wel zorgen, ik ken mensen die er aan zijn overleden. Ik hoor regelmatig van ex-corona-patiënten dat het herstel moeizaam gaat, niet alleen bij ouderen, ook bij twintigers en dertigers. In mijn familie- en vriendenkring zijn kwetsbare mensen die echt geen corona mogen krijgen, mensen waar ik mij zorgen om maak.

Wat er van ons wordt gevraagd valt best mee. Thuis blijven bij klachten en laten testen, anderhalve meter afstand houden, vaak handen wassen, niezen in de ellenboog, zoveel mogelijk thuis werken. Dat is prima te doen. Als wij daarmee elkaar voor ziekte of erger kunnen behoeden dan doen wij dat toch.

Natuurlijk is het jammer dat feestjes niet door kunnen gaan, wij niet dicht opeengepakt bij sportwedstrijden kunnen staan juichen, het elkaar ontmoeten alleen in kleine(re) kring kan.

Voor sommige ondernemers en medewerkers, zoals in de evenementenbranche, horeca en cultuur, is het een rottijd.

Ik denk ook aan werkenden in de (gezondheids)zorg, een deel van hen wordt heel zwaar belast. Ook aan hen zijn wij het verplicht er al het mogelijke aan te doen zo snel mogelijk de strijd tegen corona te winnen.

Soms wordt vergeten dat alles wat wij doen coronaproof moet


Ik vraag u: doe mee in de strijd tegen corona. Laten wij ons allen aan de gedragsregels houden, het is prima te doen. En spreek elkaar aan, soms wordt even vergeten dat alles wat wij doen coronaproof moet.

Als burgemeester heb ik politie en handhaving opdracht gegeven stevig te controleren, te waarschuwen en als dat niet meteen helpt, of bij herhaling, te bekeuren. Ik hoop dat dat niet nodig is. Wij willen toch allemaal ziekte en erger voorkomen en een nieuwe en mogelijk strengere lockdown voorkomen?

Samen in de strijd tegen corona, dan zijn wij zo snel mogelijk van alle zorgen en beperkingen af. Dat doen wij dus in Voorschoten.

Charlie Aptroot
Wnd burgemeester
Voorschoten