Afbeelding
Foto: Hans Thuring

Stoppen

Op 1 oktober gaan weer heel veel rokers van start met de intentie om 28 dagen niet te roken. Het is dus 'Stoptober'. Wethouder Paul de Bruijn gaf onlangs de aftrap van deze prima actie. Voor ons reden om deze kleurige foto op de voorpagina te zetten. Op pagina 15 is meer te lezen over bijvoorbeeld de gratis stop-app!
Stoppen doet het coronavirus echter niet. En ook de discussie over de maatregelen is vooralsnog niet voorbij maar het feit ligt er nou eenmaal dat het aantal besmettingen in onze regio bizarre vormen aanneemt. De ziekenhuizen raken voller en voller en dan is het griepseizoen nog maar net begonnen. Een verkoudheid is op het moment reden voor een coronatest en dan maar hopen dat die negatief is. De GGD Hollands-Midden kan alle aanvragen niet meer aan en vraagt mensen die besmet zijn om zelf de omgeving te informeren. Een informatiepakket daarvoor is bij de GGD aan te vragen.
Stoppen doet ook het verkeer niet. De afgelopen twee weekenden werd het dorp overspoeld door sluipverkeer door de afsluiting van de A4. Eindeloze files over de Leidseweg, de Veurseweg en de sluiproutes. En we zijn er nog niet vanaf want in het weekend van 10 en 11 oktober gaat de weg richting Amsterdam dicht en wordt het verkeer weer omgeleid. Het is onderdeel van Knooppunt Hofvliet, de verbinding tussen de tunnel en de A4.
En wij stoppen niet met leuke kranten maken. Voor u ligt weer een dikke editie, leuk om te maken en leuk om te lezen. Lees bijvoorbeeld over studente Amber Schonk die met haar mede-studenten een snelle test voor infectieziekten ontwikkelde. Of dat jachtbouwer LongIsland Yachts zich in Voorschoten heeft gevestigd maar ook de dringende oproep voor Melvin die een sta-op rolstoel nodig heeft.
Veel leesplezier en tot de volgende krant op 30 oktober
Ellen en Marjolein