Multitasker Jolanda van Berge Henegouwen aan de recepte bij het Wedde en bij de viswinkel Visarend. Foto: Vsk
Multitasker Jolanda van Berge Henegouwen aan de recepte bij het Wedde en bij de viswinkel Visarend. Foto: Vsk Foto: Ellen

'Het roer om'
Kansen zien en benutten

Deze maand hebben we Jolanda van Berge Henegouwen als multitasker uitgenodigd. Al ver voordat mensen vanwege corona op zoek moesten naar ander werk, koos Jolanda ervoor om niet dag in dag uit precies hetzelfde werk te doen. Jolanda werkt aan de receptie bij zwembad Het Wedde en is ook een gewaardeerde kracht bij de viswinkel Visarend van Arend de Jong in het dorp.

Voorschoten - 'Dat wisselen van werk bevalt mij heel goed', zegt Jolanda. 'Zeker nu komt dat goed van pas. Vanwege de lockdown door corona is er in zwembad Het Wedde weinig te doen en kan ik mijn 'lege uurtjes' vullen bij Arend waar ik als oproepkracht werk.'


Ik hou van
verandering en heb
er plezier in om
mensen te helpen


'Ik werk inmiddels al 15 jaar aan de receptie van het zwembad Het Wedde. Een leuke en vooral afwisselende baan', zegt Jolanda. 'Ik hou van verandering en heb er plezier in om mensen te helpen, ze wegwijs te maken in het zwembad en informatie geven over het vrij zwemmen en de lesmogelijkheden. Vooral nu wij aan allerlei corona voorschriften zijn gebonden vragen mensen vaak om hulp bij het reserveren. Ook staat de telefoon niet stil met vragen wanneer het zwembad weer open mag. Gelukkig zijn de zwemlessen sinds 16 maart weer begonnen en mogen er weer kinderen komen voor de zwemles, dat brengt weer reuring in het bedrijf en kan iedereen weer volop aan het werk.

Bij Arend in de viswinkel werken vind ik ook ontzettend leuk. Ook hier kan ik mensen helpen en het is er altijd gezellig. Arend is een leuke vent, hij heeft veel gevoel voor humor. Ik heb er bewondering voor hoe kritisch hij is op de kwaliteit van de vis. Bij Arend zal je nooit een haring van een dag oud aantreffen, aan het eind van de dag gooit hij de onverkochte voorraad resoluut de afvalton in, ik neem nog wel eens een visje mee naar huis die Arend anders weggegooid zou hebben'.

Het verschil tussen beide werkzaamheden lijkt groter dan het is. 'Klopt, in beide banen help ik mensen, of dat nu aan een een kaart om baantje te zwemmen in het water is, of aan een visje dat uit het water komt', lacht Jolanda. Bovendien, je wilt niet weten hoe vaak mensen, als ik in de viswinkel sta, mij vragen wanneer het zwembad weer opengaat en andersom. Regelmatig vraagt iemand voor de grap, 'heb je een harinkje voor mij', als ik aan de receptie in het zwembad sta. Ik heb in het verleden veel horecawerk gedaan. Ik hou van de afwisseling en het contact met mensen!.

Jolanda is een voorbeeld van een echte multitasker. Alsof twee banen nog niet genoeg is, heeft ze samen met haar echtgenoot ook een schoonmaakbedrijf. 'Daar werk ik twee avonden en op de donderdag', zegt de energieke Jolanda. 'Dat werk is minder leuk, maar het is wel fijn om waardering te ondervinden van je werk. Het geeft mij voldoening om na een paar uur hard werken een schone ruimte achter te laten!'

Ben jij ook een multitasker, ben je door corona ander werk gaan doen? Laat het ons weten want daarmee kun je mensen inspireren om 'het roer om te gooien'. Mail naar redactie@voorschotensekrant.nl.

Afbeelding