voorwoord
voorwoord Foto:

Even wachten....

Laten we eerlijk zijn: we hadden allemáál meer verwacht van de persconferentie. Maar de coronacijfers zijn hoog, en versoepelingen zitten er nog niet in. Alleen de avondklok gaat naar 22.00 uur. Verder blijft alles hetzelfde. Op de voorpagina wensen de Centrumondernemers Voorschoten iedereen Vrolijk Pasen! Natuurlijk hadden ook zij graag weer helemaal open willen zijn met Pasen maar moeten helaas toch een paar weken wachten. Daarom benadrukken wij nog maar eens: Wees Loyaal, koop én eet Lokaal! (foto: André Potters-Kemp, de Vertelfotograaf).

Even wachten moeten we ook op een gewone Koningsdag. Traditiegetrouw in Voorschoten groot feest. Ook dit jaar gaat het niet door alhoewel de Oranjevereniging een aantal activiteiten organiseert. Kijk wat er wél kan, is het motto. Ook de Koningsspelen gaan door. Zo worden er vrijdag 23 april op de Fortgensschool Oud-Hollandse spelletjes georganiseerd. Sjoelen, zaklopen, blikgooien en bingo, noem maar op.

We hoeven niet meer te wachten op een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Nadine Stemerdink werd afgelopen maandag voorgedragen door de gemeenteraad. De Koning moet nog wel akkoord gaan maar als alles goed gaat wordt mevrouw Stemerdink 17 mei geïnstalleerd. Wij wensen haar veel succes!

En u als lezer hoeft niet meer te wachten op de nieuwe editie van deze krant. 44 pagina's boordevol artikelen, zoals die van Hans Douw, de groundhopper des vaderlands genoemd. Of het sportakkoord dat veel kansen biedt, en nog veel meer. De volgende krant komt op 30 april. Veel leesplezier en tot dan!
Ellen en Marjolein