'De Hollandse bougainville vindt het Nederlandse klimaat prima, het is een makkelijke plant', aldus Frank Moerkerk. Foto: VSK
'De Hollandse bougainville vindt het Nederlandse klimaat prima, het is een makkelijke plant', aldus Frank Moerkerk. Foto: VSK Foto:

Plant van de maand

Voorschoten - De plant van de maand maart is de Polygala myrtifolia of wel Hollandse bougainville. Het is één van de plantensoorten die door Moerkerks Plantenparadijs rechtstreeks uit Italië worden geïmporteerd. De Hollandse bougainville is een makkelijke plant, groenblijvend en langbloeiend met prachtige paarse bloemen. In tegenstelling tot de normale bougainville bloeit deze Hollandse variant uitstekend in het Nederlandse klimaat. In het voorjaar bloeit de plant heel uitbundig maar de Hollandse bougainville laat de rest van het jaar ook bloemen zien. De plant kan tot 1.20 meter hoog worden en is vorstbestendig.
Niet alleen in de tuin maar ook in een pot op terras of balkon, gedijd de plant uitstekend. Hollandse bougainville staat graag in de zon of eventueel halfschaduw op een beschutte plek. Geef tijdens de bloei voldoende water en laat de aarde niet uitdrogen. Aangeraden wordt om de plant ook flink te bemesten met DCM mediterrane mest. Vraag het team van Moerkerks Plantenparadijs om bemestingsadvies. Snoeien kan het beste na de bloei en dat is wel belangrijk om de plant mooi en compact van vorm te houden.

Moerkerks Plantenparadijs
Hofweg 6, Voorschoten
071-5764177
plantenparadijs.nl