Maurits von Heijden zet zich in om Voorschoten en Wassenaar op de toeristische kaart te zetten.
Maurits von Heijden zet zich in om Voorschoten en Wassenaar op de toeristische kaart te zetten. Foto:

Er is heel veel te beleven tussen de Vliet en de Noordzee

Sinds vorig jaar augustus is de stichting Wassenaar-Voorschoten marketing actief om, onder het motto ‘Beleef het Betere Buiten’, het gebied tussen de Vliet en de Noordzee te promoten. Het doel is om zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen bekend te maken met deze regio. Maar uiteraard ook onze eigen inwoners!

Wassenaar/Voorschoten - 'Het gebied tussen de Vliet en de Noordzee heeft heel veel te bieden', zegt gebiedsmanager Maurits von Heijden van de stichting Wassenaar-Voorschoten marketing enthousiast.

‘Nu steeds meer mensen hun vakantie in eigen land doorbrengen, is het belangrijk dat wij ons als toeristische bestemming profileren. Anderzijds zien wij het ook als onze taak om de inwoners van deze regio te laten ervaren hoe fijn het is om in deze regio te wonen en te recreëren'.

'Daarom zijn wij een actie gestart waarbij wij de inwoners van Voorschoten en Wassenaar vragen om hun favoriete plek in hun eigen dorp met ons te delen. Op ons verzoek in de media 'Doe mee, vertel ons wat voor jou de leukste, mooiste of interessantste plek in jouw dorp is', hebben al veel mensen gereageerd. In de regionale kranten en op onze eigen onze website www.wassenaar-voorschoten.info/plek/ kun je inmiddels kennis maken met mooie plekken en tips van je dorpsgenoten'.

Doe mee:
Wat is jouw favoriete plek tussen de Vliet en de Noordzee?


De website Wassenaar-Voorschoten.info geeft niet alleen informatie over recreëren in de natuur, zoals de prachtige fiets- en wandelroutes door bos en duinen, maar je vindt er ook informatie over horeca, overnachtingen, attracties, musea, winkels en evenementen.

Belangrijk is ook informatie die je er aantreft over de ondernemers in Voorschoten en Wassenaar. Want, benadrukt Von Heijden, 'de stichting Wassenaar-Voorschoten marketing zet zich niet alleen in voor de consument, maar wij zijn er ook voor de ondernemers. Onze inzet om het gebied tussen de Vliet en de Zee te promoten, moeten ondernemers uiteindelijk gaan merken aan hun omzet'.