Het Wedde is weer open maar alleen voor ABC-zwemlessen. Het team van Sportfondsen Voorschoten is blij weer aan de slag te mogen.
Het Wedde is weer open maar alleen voor ABC-zwemlessen. Het team van Sportfondsen Voorschoten is blij weer aan de slag te mogen. Foto:

Zwembad Het Wedde alleen voor ABC-lessen weer open

Sinds 16 maart heeft zwembad Het Wedde haar deuren weer geopend. Hoewel dat goed nieuws is, is nog niet iedereen welkom. De komende tijd worden alleen ABC-zwemlessen gegeven aan kinderen tot en met twaalf jaar.

door Rosanne Peters

Voorschoten - Het zwembad is in totaal drie maanden dicht geweest, sinds 15 december.

“We waren daarom al een tijdje klaar om weer gasten te kunnen ontvangen”, zegt zwemonderwijzer Tim Zuijderwijk. “De roosters lagen ook al klaar. Toen we het goede nieuws te horen kregen hebben we de boel nog eens goed schoongemaakt en de zwembaden weer klaar gemaakt voor gebruik. Hoewel er nog veel niet mag zijn we heel blij dat we weer aan de slag mogen. Bijna alle kinderen die vorig jaar december moesten stoppen, hebben de lessen weer opgepakt. Het is hier en daar natuurlijk wel weer even wennen, maar gelukkig valt de achterstand mee. Ze hebben er vooral weer heel erg veel zin in.”

Hoewel het zwembad open is, zijn er natuurlijk nog steeds belangrijke voorschriften waar de gasten zich aan moeten houden. Kinderen komen in de zwemkleding naar het zwembad en ouders moeten na het binnenbrengen van hun kind weer naar buiten.

“De zwemonderwijzers houden vervolgens natuurlijk ook afstand van de gasten en dragen mondkapjes. Voor de kinderen zelf is er gelukkig niet heel veel veranderd. De groepjes zijn hetzelfde en ook onderling hoeven ze geen anderhalve meter afstand te houden.”

'Voorlopig alleen nog ABC-zwemles, vrij zwemmen andere zwemlessen moeten nog even wachten'

Voorlopig wordt er in zwembad Het Wedde alleen ABC-zwemles gegeven. Vrij zwemmen, partijtjes of andere soorten zwemlessen zullen nog even moeten wachten.

“Wij hopen natuurlijk echt dat we zo snel mogelijk helemaal open mogen. Als dat weer mag verwacht ik wel dat we weer met tijdvakken zullen moeten werken, net als vorig jaar.”