Series van boeken

Veel televisieseries zijn gebaseerd op boeken. Deze series kun je thuis online bekijken en alle boeken zijn natuurlijk te leen bij Bibliotheek Voorschoten. Kijk op obvw.nl voor meer informatie.

Familie Bridgerton/Julia Quinn
Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan. Er zijn inmiddels 5 boeken verschenen: De ongetrouwde hertog, De verliefde graaf, een vorstelijk aanbod, Een nobel streven en De hand van de gravin. Bij Netflix te zien als Bridgerton.

Arsène Lupin, gentleman-inbreker / Maurice Leblanc
De avonturen van Arsène Lupin, een gentleman-inbreker, die een aantal spectaculaire inbraken pleegt en vervolgens steeds weer op sluwe wijze aan de politie weet te ontsnappen. Hij steelt van de rijken en komt op voor de armen. Bij Netflix te zien als Lupin.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen-serie / Hendrik Groen
Hendrik Groen laat zich er niet onder krijgen en schrijft met veel humor over zijn leven in het verzorgingshuis en de avonturen van de Oud-maar-niet-dood club. Te zien op NPO Plus.

De brief voor de koning / Tonke Dragt
Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Een van hen, Tiuri, hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Hij belandt in een geweldig avontuur. Deze klassieker uit de Nederlandse jeugdliteratuur is bij Netflix te zien onder de titel The letter for the king.

De regels van Floor-serie / Marjon Hoffman
Floor heeft zo haar eigen ideeën over de mensen om haar heen en hun manier van doen, gevormd door opgedane ervaringen. Die zijn door haar in regels vastgelegd, zoals 'Je moet altijd oppassen voor mensen met ogen in hun achterhoofd' of 'Je moet nooit met je vader een cadeau voor je moeder kopen'. Te zien op Zapp.nl.

Vliegende Hollanders / Chris Houtman
De avontuurlijke Fokker en de idealistische Plesman zijn twee gepassioneerde tegenpolen, met ieder een eigen droom en visie, die er desondanks samen in slagen Nederland in de jaren 1919-1939 een vooraanstaande plek te geven op het wereldtoneel van de luchtvaart. Te zien op NPO Plus.

Bibliotheek Voorschoten