De Hof van Duivenvoorden mag het terras uitbreiden tot in de Leidse tuin, het terras is dan zeker 2 x zo groot. Foto: Vsk
De Hof van Duivenvoorden mag het terras uitbreiden tot in de Leidse tuin, het terras is dan zeker 2 x zo groot. Foto: Vsk Foto:

Wij staan te popelen om weer volledig aan de slag te mogen

Het leek er even op dat met Pasen de terrassen weer open zouden mogen, maar helaas de regering heeft anders besloten zo bleek tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdagavond', Robin Kalmeijer, van de Hof van Duivenvoorden.

Robin is sinds oktober 2019 de nieuwe bedrijfsleider van de Hof van Duivenvoorden . ‘Ik was heel blij hier aan de slag te kunnen, waar in Nederland vind je zo’n prachtige plek om te mogen werken, zegt hij enthousiast. ‘’ Als ik ’s morgens het hek open van de Leidse tuin wordt ik verwelkomd door de pauwen die er lopen, straks staat de boomgaard weer in bloei en is het echt genieten hier’. ‘Bij mijn start in oktober 2019 heb ik een aantal nieuwe plannen uitgewerkt voor de Hof. In maart waren we er helemaal klaar voor maar, toen werd het 15 maart, de eerste lockdown gooide het restaurant op slot. We zijn toen met zijn allen flink gaan schoonmaken en toen in juni het restaurant beperkt en het terras helemaal weer open mocht waren we er helemaal klaar voor. Dankzij de fantastische medewerking van ‘het kasteel’ mochten we het terras ver uitbreiden tot in de appelboomgaard. We hadden een geweldig mooie zomer en het terras werd heel druk bezocht. We organiseerden het boomgaarddiner, dineren onder de appelbomen bij sfeervolle verlichting, het was een sprookje!’

‘We staan dus nu het voorjaar aanbreekt weer te popelen om in ieder geval ons terras weer open te mogen hebben. Ook nu kunnen we weer tafels in de boomgaard zetten, daar zijn we heel blij mee. We gaan op de vrijdagavond speciale diners organiseren, buiten en zo gauw het weer kan ook binnen. ‘Tot die tijd hebben we natuurlijk ons maandelijks wisselend afhaal menu, het is een succes gebleken! Daarnaast zijn wij van dinsdag t/m zondag overdag geopend voor ‘eten & drinken To Go, een mooie aanvulling op een wandeling over het landgoed Duivenvoorde.

‘We zijn blij met de steun die we krijgen vanuit de overheid. Maar we zien liever de terrassen en het restaurant open om onze gasten te verwelkomen. Het ‘To Go concept, de afhaaldiners en de drie zomer maanden compenseerden het verlies aan omzet niet maar hielden ons wel aan het werk. We zijn blij dat we de meeste mensen met een vast contract hebben kunnen houden, helaas kon dat niet gelden voor de 0-uur contracten. Vol verwachting kijken we nu weer uit naar de volgende persconferentie, want echt wij staan te popelen om weer volledig aan de slag te kunnen'.