Afbeelding
Foto:

Paasstenen zoeken

Het verven van eieren hoort natuurlijk bij Pasen, maar hoe leuk is het als we dat dit jaar een keertje anders doen? Waarschijnlijk heb je al her en der gelezen dat het verven van stenen, ze verstoppen en ze door een ander te laten vinden een rage aan het worden is. Daarin kan Boekenspinsels natuurlijk niet achterblijven.

Je kunt overal wel leuke, kleine, gladde stenen vinden. Maar ze zijn ook te koop. Gebruik verf, of verfstiften die goed dekken. Verven op stenen kan met een dunne verf anders uitpakken dan dat je zou willen. Verf een mooie afbeelding op een steen, of maak er een paasei van om in het thema te blijven. Je wil natuurlijk niet dat je tekening door de regen zou kunnen vervagen, lak ze daarom even af. Verstop ze daarna in je straat, in een park, of in het dorp om ze door een ander te laten vinden. Wie weet gaan je stenen wel zwerven. Leuk om je postcode achterop te zetten.

Heb je die van mij al ergens gevonden? Op de achterkant zie je Boekenspinsels staan.

Luuk en Lotje zoeken eieren bij boer Teun

Bij Pasen hoort natuurlijk ook een boekentip. Ik heb gekozen voor Luuk en Lotje. In dit boek zoeken zij eieren op de boerderij van boer Teun. Maar niet alle eieren blijken paaseieren te zijn.

Wielockx, R. (2019). Luuk en Lotje Het is Pasen! Clavis. ISBN: 978-9044835618

Marinda Fischer, boekenspinsels.nl