Op het Intratuinterrein komen bijna 100 koopwoningen. Vooralsnog mag het Plantencentrum tot 1 februari blijven. Foto: Synchroon
Op het Intratuinterrein komen bijna 100 koopwoningen. Vooralsnog mag het Plantencentrum tot 1 februari blijven. Foto: Synchroon Foto:

Synchroon: Intratuin mag tot 1 februari in Voorschoten blijven

Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, is met Intratuin Voorschoten overeengekomen dat het tuincentrum tot 1 februari 2022 gebruik mag maken van haar huidige locatie aan de Leidseweg Noord. De verkoop van eerste woningen van nieuwbouwproject Het Fortuyn start naar verwachting rond september. Het bestemmingsplan zal naar verwachting in april a.s. in de raad worden behandeld.

Voorschoten - Oorspronkelijk waren projectontwikkelaar Synchroon en eigenaar Sjaco Griffioen overeengekomen dat de Intratuin medio 2021 plaats zou maken voor nieuwbouwproject Het Fortuyn. Eén en ander zou samenvallen met de verhuizing van Intratuin naar Lisse, die in maart 2021 geopend zou worden. Begin februari is de nieuwe locatie in Lisse door brand verwoest. Een grote tegenslag voor eigenaar Griffioen en zijn medewerkers. Vanuit het belang van het behoud van het bedrijf en de werkgelegenheid, zijn Synchroon en Griffioen met elkaar overeengekomen dat de huidige Intratuinvestiging tot 1 februari 2022 open kan blijven. "Het hele team is heel erg blij dat wij langer mogen blijven zitten”, aldus een opgeluchte Griffioen. "En dat wij nog één keer een kerstshow kunnen bouwen!”
Start verkoop 3e kwartaal
De nieuwbouwplannen voor de Intratuinlocatie blijven ongewijzigd vertelt Hans Bootsma, directeur Synchroon: "Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de diverse woningtypen. We verwachten dat we na de zomervakantie, rond september van dit jaar, kunnen starten met de verkoop van de eerste woningen van Het Fortuyn. Als alles volgens planning verloopt, kan er in februari direct gestart worden met de sloop van de Intratuin en het bouwrijp maken van de grond”

Het Fortuyn
In Het Fortuyn van Voorschoten worden bijna 100 koopwoningen ontwikkeld, verdeeld over twee fasen. Er kan straks een keuze worden gemaakt uit een breed scala aan woningen en woningtypen, van geschakelde woningen tot twee-onder-één kapwoningen en enkele vrijstaande villa's. De woningen zijn gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving waarbij fraaie lanen, groene plantsoenen en de oever van de Korte Vliet beeldbepalend zijn. Het Fortuyn van Voorschoten wordt daarmee een aantrekkelijke, toekomstbestendige woonwijk. Meer informatie over Het Fortuyn treft u op www.het-fortuyn.nl. Ook het aanmelden als belangstellende kan via genoemde website.