Hoogvliet hoopt op korte termijn meer producten met een Apeel beschermingslaag in het assortiment op te kunnen nemen.
Hoogvliet hoopt op korte termijn meer producten met een Apeel beschermingslaag in het assortiment op te kunnen nemen. Foto:

Apeel Sciences tegen voedselverspilling

Dankzij een nieuwe uitvinding in de voedseltechnologie wordt groente en fruit langer houdbaar. Bij Hoogvliet Supermarkt ligt inmiddels het eerste voorbeeld in de schappen!

Het Amerikaanse Apeel Sciences heeft een plantaardige coating ontwikkeld die de houdbaarheid van allerlei gewassen verdubbelt tot verdrievoudigd. In de toekomst zul je minder vaak een aangetast fruit of groente weg hoeven te gooien. Een groot voordeel voor zowel voor je portemonnee als voor het milieu. Wereldwijd wordt er jaarlijks naar schatting 1,3 miljard ton groente, fruit in de afvalbak gestort. Apeel is een soort tweede schil om de vrucht heen, waardoor de vrucht minder water verliest en het bederfproces wordt vertraagd. Apeel wordt gemaakt van natuurijke ingredienten die al in fruit zitten, zoals schillen, fruitpulp en zaden. De Apeel beschermlaag is geur- en smaakloos. Het is geen waslaag die je bij sinaasappels wel tegenkomt en Apeel komt ook niet in het vruchtvlees, het is enkel een beschermlaag op de schil, de vruchten kun je dus veilig opeten. Hoogvliet Supermarkt verkoopt als eerste Nederlandse supermarkt EAT ME avocado's die voorzien zijn van een beschermingslaar met de revolutionaire Apeel-technologie. Je hoeft deze avcado's niet meteen te eten maar ze kunnen gerust een aantal dagen blijven liggen.