Kleur op de wangen!

De afgelopen maand ben ik tot een schokkende ontdekking gekomen: Marco Borsato leest de Voorschotense Krant niet. Althans in ieder geval niet mijn vorige column, want van enige vorm van relativering is bij Marco geen sprake.

Nee, terwijl heel Nederland in de maag loopt met een pandemie, beperking van vrijheid en economische consequenties, is het Marco die het gevoel heeft dat hij heel Nederland een verantwoording schuldig is over zijn jaarlange afwezigheid. Ik heb hem niet gemist in de publiciteit, dat moge duidelijk zijn, maar ik kon mezelf niet aan de indruk onttrekken dat Marco de publiciteit wel heeft gemist.

En daarom ging het, in een tijd van ‘cruciale’ verkiezingen en enorme misstanden in het Britse koningshuis, over Marco Borsato. De Marco die zijn vrouw meerdere malen bedroog en nu zelf ‘zielig’ is. Alsof de hele wereld om Marco draait. Nou ik heb nieuws voor je Marco: de wereld draait om de zon. En gelukkig maar, want daardoor is het nu lente!

En wat is Voorschoten toch mooi in de lente. Wat zeg ik? Voorschoten is altijd mooi. Ik bedoel natuurlijk: “Wat is de lente toch mooi in Voorschoten.” Het mooiste van de lente vind ik altijd de kleur op de wangen bij de mensen; het rozige gevoel van een middag doorzakken in de lentezon bij Het Wapen. Laten we hopen dat de terrassen snel weer open mogen, opdat ook de Voorstraat weer kleur op haar wangen krijgt.

Kleur op de wangen zien we gelukkig al wel wat meer op de sportvelden. Bij Voorschoten ‘97 zijn er interne competities opgezet voor de jeugd. Bij de oudere jeugd spelen de talenten niet met hun eigen team, maar wordt iedereen gehusseld. Zo ontstaan er ook nog nieuwe sociale contacten in deze tijd van sociale isolatie. Super tof.

Op deze manier wordt de aandacht voor de malaise in de wereld gelukkig toch een beetje verlegd naar de felbegeerde Corona Cup.

Ook de senioren krijgen langzaam weer kleur op de wangen, onder de 27 jaar mag er ook weer in teamverband gesport worden en dus worden daar de nodige onderlinge potjes uitgevochten. Vaak potjes van hoog niveau.

Kleur op de wangen, heerlijk!

Stan Perel