Afbeelding
Foto:

‘Voorschotenaren in coronatijd' op YouTube

Sigrun Brouwer werkt bij Erfgoed Leiden en omstreken maar in haar vrij tijd pakt ze de camera op Sigrun doet een serie interviews op film voor het corona-archief dat bij Erfgoed Leiden wordt aangelegd. In ‘Voorschoten in coronatijd’ laat zij inwoners aan het woord over deze bijzondere periode waar in de toekomst zeker naar teruggekeken zal worden.
‘Behalve over corona gaat het in de interviews ook over andere onderwerpen, bijvoorbeeld hoe het is om in Voorschoten te wonen en andere persoonlijke thema's’, zegt Sigrud. ‘Ik probeer mensen uit verschillende buurten met verschillende achtergronden samen te brengen met de gedachte Voorschotenaren zo te verbinden met elkaar.

Inmiddels heeft ze al heel wat Voorschotenaren van alle leeftijden aan het woord gelaten. Zoals onder andere Dicky en Arie. Zij vertellen over vaccinaties, de tweede wereldoorlog, hun kinderen en het maken van puzzels. Thomas heeft het over zijn examenjaar, de avondklok en rapper Juice WRLD. Hayet vertelt over corona, de zorginstelling waar zij werkt en haar moeder in Marokko. Leo vertelt over zijn activiteiten voor coronatijd, zijn jeugd aan de Rijndijk, het bombardement op de brug bij de Vink tijdens de tweede wereldoorlog en het internaat in Voorhout. Conny vertelt over groep 3 van de Fortgensschool, haar rol als burgercommissielid voor GroenLinks en de Muziekvereniging Laurentius en boerenkapel de Bierbengels.
De filmpjes staan nu op het youtube-kanaal van Erfgoed Leiden en Omstreken en worden uiteindelijk toegevoegd aan het Corona-archief dat via de website van Erfgoed Leiden toegankelijk wordt gemaakt. Via voorschotensekrant.nl zijn de filmpjes nu al te bekijken.