Marcel van Teijlingen (m) met zijn team, trots op de Bib van 2021! Foto: PR
Marcel van Teijlingen (m) met zijn team, trots op de Bib van 2021! Foto: PR Foto:

9e Bib Gourmand
voor restaurant De Knip

Restaurant De Knip in Voorschoten heeft voor het negende jaar op rij de Bib Gourmand van de Michelin ontvangen. De Knip behoort hiermee tot de 113 restaurants in Nederland die dit jaar de Bib Gourmand ontvangen hebben.

'Wij zijn heel erg blij met deze waardering', zeggen Marcel en Irene van Teijlingen, 'met het hele team hebben we er hard aan gewerkt om ook dit jaar weer de Bib Gourmand te ontvangen. De Bib Gourmand is een beloning voor onze filosofie en werkwijze namelijk respect voor natuur en product, waarbij vooral dagverse, regionale producten worden gebruiken'.

'Een idyllische plek als deze, naast de Vliet en met een subliem uitzicht op het blinkende water, is gemaakt om gedeeld te worden. Dat geldt ook voor de originele, uitgebalanceerde gerechten. Met smaak is het namelijk net hetzelfde als met geluk: gedeelde smaak is dubbele smaak', luidt het commentaar op de website van de Michelin gids.

De Bib Gourmand wordt uitgereikt aan restaurants die een keuze menu tot 39 euro serveren met een mooie kwaliteit/prijs verhouding en een focus op op seizoengebonden producten en de generositeit die zo typisch is voor de Bib Gourmand.