Ik geef even tegengas

Van het gas af is niet goed, wij zijn dan overgeleverd aan de politiek en de willekeur van Rotterdam als daar wat mis gaat zitten we in de kou en zij bepalen de prijs wij kunnen allemaal geen kant meer op.

Elders in het land zijn ook huishoudens overgeleverd aan de willekeur van de leveranties van een partij, dus monopolie positie. Beter alternatief is een elektrische cv ketel dan blijf je baas in eigen huis. Om alles betaalbaar te houden is het ook mogelijk in sommige gevallen zonnepanelen te plaatsen en niet heen en weer leveren aan de netbeheerder, maar accu’s te plaatsen en via een omvormer in je eigen stroom te voorzien. Alleen dan de elektra aansluiting te gebruiken om in bepaalde gevallen als er te weinig zon is je accu’s bij te laden.

Wil de Ru

Aan de Gemeente Voorschoten en de Inwoners van dit mooie dorp!

In de Voorschotense Krant en het Leidsch Dagblad hebben reeds vele keren berichten gestaan over de 'Kruispuntkerk'. Alle plannen zijn breedvoerig uitgelegd, maar een goede oplossing is er nog steeds niet. Voor mij staat als een paal boven water, het is een monument dat moet blijven en mag dus niet gesloopt worden!
Als oud-inwoners van Voorschoten (mijn man is er geboren en getoen) gaat het ons zeer ter harte dat er mit dit bestaande gebouw zo wordt omgegaan.

Een multifunctioneel gebeuren zou zeker op zijn plaats zijn (ik roep dit al jaren). Met een verbouwing en eventuele toevoegingen. De keuze van de "gemeente" om de "bieb" aante wijzen als keus, is m.i. een vekeede beslissing. Vanuit de kek kunnen veel mooie dingen worden gedaan: laten staan dus!

Hierbij een oproep aan de inwoners van Voorschoten en omgeving: Neem Aktie!
Handtekeningen en collecte verzamelen (geld dus). De tijd dringt! Het burgerinitiatief moet de grondinzakken!

De vele herinneringen zoals trouw- rouw en doopdiensten, tevens 25 en 40 jarige bruiloften zijn niet uit onze gedachten te wissen, zoals ook het zingen in het Voorschotens Kamerkoor etc. Hiervan moet de kruispuntkerk een herinnering zijn en blijven.

Maak van Aktie een Reaktie!

I.J. Verstraten-Alphenaar

Getuigen gezocht

Op woensdag 9 juni rond kwart voor negen ben ik gevallen van mijn snorfiets. Een automobilist verleende mij geen voorrang waardoor ik moest uitwijken. Door die plotselinge uitwijking verloor ik controle over mijn stuur; hierdoor en viel op het wegdek. Door twee personen, een man en een vrouw, ben ik geholpen met mijn wonden. Ik was in shock waardoor ik vergat om van telefoonnummers te wisselen met de getuigen. Het ongeluk vond plaats op het kruispunt op de Prins Bernhardlaan (68). Ik verzoek de mensen die mij hebben geholpen, de mensen die wellicht weten wie de twee personen zijn die mij hebben geholpen en andere getuigen die het ongeluk hebben gezien om contact op te nemen met mij. Reageren kan via e-mail: h.odina@hotmail.com of via redactie@voorschotensekrant.nl waar ook het telefoonnummer van het slachtoffer bekend is.