Afbeelding
Foto:

Poëzie op straat i.o.

Voorschoten krijgt een eigen poëzieroute. Het initiatief van Henri Boshouwer Kroet resulteerde in de initiatiefgroep 'Poëzie op straat i.o.'. Vorige week kwam de groep voor het eerst bij elkaar. De leden Hennie, Gijs, Evelien, Steven, Henri, Hans, Annemiek en Stan, een mooie combinatie van jong en oud, gaan voorbereidende stappen ondernemen om de route te realiseren.

Een poëzieroute wil gedichten dichter bij de mensen brengen. Aan de hand van gedichten aan gevels, in het straatwerk of de openbare ruimte wordt een wandeling en fietstocht georganiseerd langs alle gedichten in het dorp. Voorwaarde is wel dat de gedichten zijn geschreven door inwoners van Voorschoten.

Het idee voor een route bestond al eerder maar werd door corona even in de ijskast gezet.

Vanaf nu gaat de initiatiefgroep in kleine groepjes aan de slag met het uitzoeken van auteurs en gedichten, locaties en de oprichting van een stichtingsbestuur.

'Mede door het aantal handvatten van de Stichting Poëzieroute die al in Wassenaar bestaat, hebben wij een aantal afspraken gemaakt om tot een plan te komen', zegt Henri Boshouwer Kroet. 'Ook aan de hand van een lijstje van dichters en gedichten, door Reinier van 't Zelfde, Coördinator Collectiebeheer Museum Voorschoten verstrekt, komen we al een heel eind. We hopen binnenkort meer informatie te kunnen geven.'