Brasserie Cronesteyn, prachtig gelegen aan de Vliet, 'fijn dat de gasten terug zijn, nu nog de beste sous-chef vinden'. Foto: PR
Brasserie Cronesteyn, prachtig gelegen aan de Vliet, 'fijn dat de gasten terug zijn, nu nog de beste sous-chef vinden'. Foto: PR Foto:

Brasserie Cronesteyn zoekt
hét lot uit de loterij

Na de coronacrisis ontbeert de horeca alom personeel. Terwijl voor restauranthouders nu juist de drukste tijd van het jaar aanbreekt. Zo ook voor brasserie Cronesteyn. Idealiter staat eigenaar Ronald Overdevest dan met een team van drie, vier medewerkers in de keuken. Maar door de pandemie en om gezondheidsredenen zijn er drie koks vertrokken. Ronald zag het aankomen. Vijf maanden lang zocht hij naar nieuw bloed. Vanaf januari plaatste hij wel twaalf advertenties, sneu genoeg volgde er geen enkele reactie. De hele sector kampt met hetzelfde probleem.

door: Nico Fennes

Ronald staat dan wel zelf alle dagen in de keuken. Toch zijn er met het vertrek van de koks aanpassingen nodig. Enkele medewerkers uit de bediening staan de keuken tijdelijk bij, de kaart gaat terug van vijf naar vier hoofdgerechten en de brasserie zal een dag in de week minder open zijn. Zo biedt Ronald deze nieuwe zorg voorlopig het hoofd. Aan elk probleem geeft hij een draai. Typisch Ronald, die altijd vol ondernemerszin is.

Word jij de souschef die
Cronesteyn nodig heeft?
Cronesteyn zoekt die zelfstandig werkende kok die een heel team kan laten draaien, een kartrekker, een souschef. Een gedegen kokservaring is daarbij belangrijker dan het hebben van een diploma. Als het maar iemand is met de ambitie om gasten culinair te verwennen. Ronald biedt een 38-urige werkweek met een goed salaris dat een stuk boven de horeca-CAO ligt. Maar een kok die minder dagen per week wil of kan werken is ook welkom. De gasten van Cronesteyn dineren gebruikelijk op Hollandse tijden, waardoor de keuken vroeg sluit. Dan heb je nog wat aan je avond, wat een groot pluspunt is van werken bij Cronesteyn. De keuken werkt in een leuke sfeer met de bediening samen. ‘Eerder is het juist té gezellig’, zegt Ronald. En de nieuwe teamleider staat er niet alleen voor. Ronald is er zelf altijd.

De familie Overdevest runt Cronesteyn al bijna 90 jaar. Het trekt dan ook veel vaste gasten, die genieten van klassieke gerechten zoals: zwezerik, kalfslever, gamba’s, asperges en de ‘Chefs Parade’.

Ben jij die souschef die de traditie van Cronesteyn met eigen inspiratie wil voortzetten? Bel dan Ronald Overdevest op 071-5766930 of mail naar info@brasseriecronesteyn.nl.