Tien boeken om tijdens je vakantie of thuis van te genieten. Alle boeken zijn te leen bij de bibliotheek Voorschoten aan de Wijngaardenlaan 4. Meer info: obvw.nl
Tien boeken om tijdens je vakantie of thuis van te genieten. Alle boeken zijn te leen bij de bibliotheek Voorschoten aan de Wijngaardenlaan 4. Meer info: obvw.nl Foto: Ellen

Top 10 Zomertoppers in bibliotheek Voorschoten

Een heerlijk lange zomer ligt voor ons. Eindelijk tijd om te lezen. Deze zomertoppers zijn natuurlijk te leen bij Bibliotheek Voorschoten aan de Wijngaardenlaan. Meer info: obvw.nl

Brieven van vroeger / Erica James
Drie vrouwen in een dorp in het Engelse Suffolk, die nog levendige herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog hebben, ontvangen in 1962 brieven waarin geheimen worden onthuld.

Kijk omhoog! / Nathan Bryon
Raket weet alles over ruimtevaart en sterrenkunde. Ze wordt later zeker weten een beroemd astronaut. Maar eerst moet ze haar broer Jamal leren omhoog te kijken. Want vanavond kan je een meteorenzwerm waarnemen, een prachtige regen van vallende sterren. Prentenboek, vanaf 4 jaar.

10.000 stappenboek /
Arie Boomsma
De favoriete wandelingen van Arie gaan door de mooiste steden en natuurgebieden en zijn 7 tot 8 kilometer lang, zo’n 10.000 stappen. Dit boek is een inspirerende en praktische gids om meer te bewegen en om mooie plekken te ontdekken.

Valse getuige /
Karin Slaughter
Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen.

Máxima Zorreguieta: Moederland / Marcia Luyten
Het eerste deel van een tweedelig biografisch portret van koningin Máxima. Het boek bestrijkt haar jeugdjaren in Argentinië en haar periode in New York, tot vlak voor dat ze de prins leerde kennen.

Papieren paradijs: het waargebeurde verhaal van een domineesvrouw die in 1845 emigreerde naar exotisch Suriname /
Marlies Medema
Wanneer Anna en Arend met hun gezin en een paar honderd boeren in Suriname aankomen, wacht hun een grote teleurstelling. Het land van belofte blijkt een onherbergzame jungle.

Hoe moet Anna hier een goed leven opbouwen voor haar gezin en zichzelf?

Beter laat dan nooit /
Charlotte de Monchy
Als Merle wil voorkomen dat haar oma in Cornwall zich laat uitkopen door een huisjesmelker, stuit ze daarbij op de pestkop uit haar jeugd.

Hoe ik per ongeluk ridder werd / Tim Collins
Roderik wil dolgraag ridder worden, maar voorlopig laat heer Lionel hem poep ruimen en afwassen. Dat verandert als Roderik wordt uitgekozen om als ridder de gestolen vingers van Sint-Stefanus terug te halen. Vanaf 9 jaar.

De Raven / Kass Morgan en Danielle Paige
Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.

De zwemclub van Shelly Bay / Sophie Green
Theresa, Marie, Leanne en Elaine lijken niets met elkaar gemeen te hebben tot ze elkaar tegenkomen op het strand waar ze zwemmen. Het begin van een vriendschap.