Vlnr:Justin Aschman, Jan-Michiel Keijzer, Stephan Bronmeijer, Donavon Ton. Kijk voor meer foto's op www.voorschotensekrant.nl
Vlnr:Justin Aschman, Jan-Michiel Keijzer, Stephan Bronmeijer, Donavon Ton. Kijk voor meer foto's op www.voorschotensekrant.nl Foto:

Tentenkamp Voorschoten97: terug van weggeweest!

Na een afwezigheid van 4 jaar was het eindelijk weer feest op sportpark Adegeest. Tentenkamp is terug van weg geweest! In het weekend van 12 en 13 juni werd het tentenkamp weer georganiseerd voor de jeugd onder 9, 10, 11 en 12 onder leiding van een volledig vernieuwde organisatie.

door: Stephan Bronmeijer

Om 10:00 uur kwamen de eerste deelnemers met hun ouders al binnen om hun tenten op te zetten en zo snel mogelijk te gaan voetballen. Toen alle deelnemers zich hadden aangemeld en hun tent hadden opgezet werd het tentenkamp 2021 feestelijk geopend.

Na de opening en warming up kon de eerste activiteit gaan beginnen. De volledige groep werd verdeeld in 8 groepen die elk bij een onderdeel startten. In totaal waren er 10 onderdelen die elk groepje heeft gedaan. Tussendoor werd er rond 13:00 uur geluncht op de tribune van de voetbalvereniging. Na de lunch werden de onderdelen afgemaakt. Na de eerste activiteit kwam er hoog bezoek uit Den Haag.

Twee oud speelsters van Voorschoten’97 werden gehuldigd voor wat ze hebben bereikt bij de dames van ADO Den Haag. Maaike van Klink en Liz Rijsbergen hebben hun shirt opgehangen in het clubhuis en hebben daarna nog met de deelnemers van het tentenkamp gevoetbald. Na Maaike en Liz kwam er een volgende gast. Freestyler ‘Easyman’ kwam bij het tentenkamp op bezoek. Hij heeft menig spelers en begeleiders toch wel een gemene panna uitgedeeld bij de panna battle. Tijdens de show van Easyman werd er ook meteen avond gegeten. Een patatje en hamburger of kipnuggets van de Mc Donalds ging er wel goed in bij de kinderen.

Na het avondeten werd er een toernooi gespeeld met de deelnemers. Tijdens dit toernooi kwam wel naar boven dat het een slopende dag was. De eerste deelnemers begonnen al te gapen. Na het toernooi was het vrij programma tot 23:00 uur. Nadat alle koppen geteld waren kwam er een lange (voor sommige korte) nacht. Om 05:00 stonden de eerste kinderen alweer tegen een bal aan te trappen. Na nog wat vrije tijd en een lekker ontbijt kwamen de eerste ouders alweer helpen met de tenten afbreken en vertrokken de eerste deelnemers weer naar huis.

Naar ons idee was het een geweldig tentenkamp en wij kijken al uit naar volgend jaar! Jullie ook? Tot ziens Justin Aschman, Donavon Ton, Jan-Michiel Keijzer en Stephan Bronmeijer.