Afbeelding
Foto: JOHN BRUSSEL

Wat een warm welkom!

Op de kop af mag ik nu een maand uw burgemeester zijn op het moment dat ik deze eerste column schrijf. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor alle mailtjes, brieven, bloemen en kaartjes die ik heb mogen ontvangen voor mijn installatie op 17 mei. Wat een warm welkom!

Na de mooie avond van mijn installatie kon ik gelukkig meteen mijn mouwen opstropen en voor Voorschoten aan de slag gaan.

De afgelopen weken hebben vooral in het teken gestaan van de eerste kennismakingsgesprekken met ondernemers, verenigingen en organisaties. Wandelingen en fietstochten met raadsleden die mij de mooie plekjes in Voorschoten lieten zien. Een bezoek aan de brandweerkazerne en het politiebureau Leiden-Zuid, waar onze wijkagenten zitten. Waar zouden we zijn zonder onze hulpdiensten, die dag en nacht voor ons allen klaar staan? Kennismaken uiteraard ook met de medewerkers van de ambtelijke organisatie.

Bijzondere momenten waren er ook. Gesprekken met inwoners die mij hebben geraakt. De dankbaarheid die je in iemands ogen ziet bij de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding.

En de vreugde van Connor (wie kent hem inmiddels niet) toen ik hem het eerste Compliment van Voorschoten overhandigde, een onderscheiding die de gemeente uitreikt aan mensen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Hij slaagde ondanks zijn dyslexie, met acht tienen voor zijn VWO. Hij is iemand die heeft laten zien dat je je nooit moet laten vertellen dat je iets niet zou kunnen.

Het afgelopen jaar is een moeilijk jaar geweest. De coronapandemie heeft ons allemaal getroffen. We zijn op de weg terug naar een open samenleving.

Stap voor stap kunnen we steeds meer doen


Stap voor stap kunnen we steeds meer doen, zoals samen sporten, winkels bezoeken, een hapje eten, naar het museum, theater en bioscoop. Dat hebben we met elkaar bereikt! Door ons aan de basisregels te houden en de afgelopen maanden ons in grote getale te laten vaccineren.

We moeten nog wel oppassen en met elkaar de schouders eronder zetten voor de laatste loodjes, die altijd het zwaarst wegen. Met u hoop ik dat snel alles weer écht terug is bij het oude normaal en dat we eindelijk die mensen die ons dierbaar zijn weer een dikke knuffel kunnen geven. Het einde aan de beperkingen maakt het voor mij ook makkelijker de komende maanden Voorschoten en de Voorschotenaren nog beter te leren kennen. Ik kijk ernaar uit.

Nadine Stemerdink
Burgemeester