Drie leuke kinderboeken om gezellig voor te lezen in de zomervakantie. Foto: Marinda Fischer
Drie leuke kinderboeken om gezellig voor te lezen in de zomervakantie. Foto: Marinda Fischer Foto:

Zon, zee, strand, mooie zomer leesverhalen

Wat is het genieten buiten nu dat het zulk mooi weer is. Heb je al eens een boekje gelezen in de tuin, het park, of het balkon? Er zijn allerlei soorten boekjes die gaan over de zomer. Ik heb er drie voor je uitgekozen. En hoe leuk, lekker uiten genieten van een mooi verhaal!

door: Marinda Fischer

Schmidt, A. M. G., & Westendorp, F. (2013). Jip en Janneke spelen buiten (1ste ed.). Singel Uitgeverijen.
Als Jip en Janneke buiten spelen, spelen ze het allerliefste samen. Touwtje springen, steppen, een schatgraven en in de zandbak spelen. Jip en Janneke hebben altijd wel wat te doen.
Dit boek is ontzettend leuk om voor te lezen voor kinderen. Voor de vaders en moeders is het jeugdsentiment, maar de verhalen blijven grappig en herkenbaar.

Tip: Mocht je wat ouderwetse woorden tegenkomen tijdens het voorlezen, bedenk dan geen alternatief. Het verhaal gaat daardoor minder lekker lopen. Beter is om het woordje uit te leggen aan de hand van een voorbeeld van deze tijd.

Wielockx, R. (2017). Luuk en Lotje - Het is zomer (1ste ed.). Clavis.
De tweeling Luuk en Lotje spelen in de tuin. Samen in de zandbak, samen bloemetjes verzorgen en samen grapjes uithalen. Luuk is namelijk verstopt. Waar zit hij toch?

De mooie afbeeldingen in het boek zijn vrolijk en helder van kleur. Het prikkelt de fantasie van het kind.

Busser, M., & Schröder, R. (2020). De vier kaboutertjes in de zomer. Over Amstel uitgevers.
Één van mijn favoriete boeken van De vier kaboutertjes. Waarom? Het verhaal leest heerlijk voor, de creatieve illustraties zijn prachtig en bestaan ook uit echt materiaal. En, niet te vergeten, op iedere pagina vindt je van alles.

In dit boek helpen de kaboutertjes bange dieren uit het bos. Maar deze keer kunnen ze zelf ook wel een beetje hulp gebruiken.

Boekenspinsels
Wil je meer informatie over lees en voorleesboeken voor kinderen kijk dan op de website van Marinda www.boekenspinsels.nl