Afbeelding
Foto:

#Mytattoo met Nicole

Nicole (50) heeft haar tatoeage op Kos in Griekenland laten zetten. Ze heeft hier 8 jaar lang gewoond en was er weer voor een vakantie. De tatoeage is een gekleurde Feniks in het vuur, wat symbool staat voor het overwinnen van een moeilijke fase in haar leven. Samen met haar partner heeft ze een tekening uitgezocht en met de tatoeëerder aan haar wensen aangepast.

Ongeveer 10 jaar geleden is Nicole psychisch ingestort. Ze heeft een flinke klap gehad door het plotselinge optreden van een complexe PTSS en een diepe depressie. De molen van wachtlijsten, instellen van medicatie, verkeerde diagnoses en uiteindelijk niet meer kunnen werken heeft haar in de hel, het vuur doen storten.

Na jaren zoeken kwam gelukkig ook de lange weg van de juiste therapie op gang. De Feniks kon uit de donkerste periode ontkomen en door te verbranden weer opnieuw leren vliegen. Voor Nicole was dit het juiste moment om dit gevoel voor altijd vast te willen houden in en op het lichaam. Dit is het proces die de Feniks keer op keer doormaakt. Ditzelfde geldt ook voor Nicole die nog steeds door diepe dalen moet maar op lastige momenten naar de tatoeage kan kijken. Het is een herinnering op het lijf geschreven.

Wil jij ook meedoen aan het boek #mytattoo van André Potters, de Vertelfotograaf? Mail dan naar andre@vertelfotograaf.nl of kijk op www.vertelfotograaf.nl voor de foto’s en de verhalen.