Ieder kind heeft zoveel meer talenten dan dat we meten via Cito. Het Talentenkompas kan uitkomst bieden.
Ieder kind heeft zoveel meer talenten dan dat we meten via Cito. Het Talentenkompas kan uitkomst bieden. Foto:

Talentenkompas:
een passend brugklasadvies

Veel basisscholen geven in groep 7 een voorlopig schooladvies af. Met dit advies op zak kunnen ouders en leerlingen gericht op zoek gaan naar geschikte middelbare scholen. Maar wat als het advies door corona lager uitvalt en je van mening bent dat jouw kind meer kan? Wat als je je niet herkent in het beeld dat de school van jouw kind schetst? Hoe kom je erachter waar zijn talenten, competenties en groeimogelijkheden liggen? Met het Talentenkompas. Dit meetinstrument, dat voldoet aan wetenschappelijke standaarden, biedt uitkomst en geeft snel duidelijkheid.

Inzicht met Talentenkompas
De Talentmeting van Talentenkompas bestaat uit een set digitale vragenlijsten voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Daar waar Cito de nadruk legt op het meten van vaardigheden, bestaat de Talentmeting uit drie vragenlijsten (persoonlijkheid, sociaal-emotionele ontwikkeling en affiniteiten) en zeven capaciteitentesten.

Deze meting levert een helder rapport op dat leerlingen, ouders en leerkrachten extra inzicht geeft. Op basis daarvan kan een passende keuze worden gemaakt voor het voortgezet onderwijs.

Niet alleen het verstand telt
Kindercoach en remedial teacher Tineke Verdoes is voorstander van de inzet van betrouwbare bredere meetinstrumenten. ‘Ieder kind heeft zoveel meer talenten dan dat we meten via Cito.’ In haar praktijk Kindertalenten in Voorschoten kunnen kinderen het Talentenkompas doorlopen. Het invullen van de capaciteitentesten en de persoonlijkheidsvragenlijsten duurt bijna twee uur.

Het Talentenkompasrapport wordt naderhand door Tineke besproken met ouder(s) en kind. Op basis van de resultaten krijg je zicht op intellectuele vermogens, talenten, interessegebieden en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Meer informatie
Wil je een passend brugklasadvies voor jouw zoon of dochter op basis van een betrouwbare meting? Ga voor meer informatie of directe aanmelding naar kindertalenten.nl (Voor ouders).

Kindertalenten
Kindertalenten Voorschoten
Tel 071 – 576 40 12
kindertalenten.nl




Afbeelding