Goalball is een paralympische sport voor spelers met een visuele beperking. Team Nederland haalt geld op om over vier jaar mee te doen. Foto: PR
Goalball is een paralympische sport voor spelers met een visuele beperking. Team Nederland haalt geld op om over vier jaar mee te doen. Foto: PR Foto:

Coach Rogier van Meggelen wil met goalball naar Paralympics

Goalball. Wellicht heeft u er nog nooit van gehoord. Toch staat deze Paralympische sport voor spelers met een visuele beperking staat al sinds 1976 op het programma van de Paralympische Spelen. Nederland is er in Tokyo nog niet bij vertegenwoordigd maar er wordt wel hard gewerkt aan een team voor de toekomst! 

Met 5 man, onder leiding van de in Voorschoten woonachtige coach Rogier van Meggelen, wordt er volop getraind om beter te worden, daarnaast werken of studeren de sporters nog. In 2019 is het team begonnen aan een missie die uiteindelijk moet leiden tot het verwezenlijken van hun droom: de Paralympische Spelen.

Van Meggelen legt uit hoe het team ervoor staat: “Op dit moment spelen wij nog op het Europese C-niveau. Op het EK voor C-landen in 2019 werden we 8e, dit jaar gaan we voor een beter resultaat! 

Wekelijks trainen
Om daar te komen volgen we een intensief programma met wekelijkse gezamenlijke en individuele trainingen. Ook tijdens corona hebben we zo goed en kwaad als het ging volop doorgetraind.

Buitenlandse tegenstanders
Topsport goalball wordt (nog) niet ondersteund door NOC*NSF, dus is het niet altijd makkelijk om ons programma te financieren.

Om ons optimaal voor te bereiden willen we nog een aantal keer sparren tegen buitenlandse tegenstanders en waar mogelijk nog meer samen trainen.

Team Nederland komt nog € 10.000,- te kort 


Het EK zelf (in Roemenië) is ook niet goedkoop. Er is al best wat budget beschikbaar maar om de laatste maanden en het EK zelf helemaal goed voor elkaar te hebben, komen we nog €10.000 te kort”

Crowdfunding
Daarom vraagt het team hulp van iedereen die iets kan missen en is een crowdfunding actie gestart.

Op www.gehandicaptensport.nl/ek-goalball-crowdfunding staat de actie uitgelegd en worden ook de tegenprestaties die het team wil leveren beschreven. 

Helpt u deze mooie sport een stukje verder op weg naar hun grote droom?