Vlnr wethouder Paul de Bruijn, centrummanager Cees van Veen en Sandy Monker, voorzitter van het bestuur van de centrumondernemers. Foto: Vsk
Vlnr wethouder Paul de Bruijn, centrummanager Cees van Veen en Sandy Monker, voorzitter van het bestuur van de centrumondernemers. Foto: Vsk Foto:

Samen werken aan een bruisend centrum

Op 15 augustus is Cees van Veen aan de slag gegaan als Centrummanager van Voorschoten. Wethouder Paul de Bruijn en Sandy Monker, voorzitter van de Centrum Ondernemers zijn blij dat er nu daadwerkelijk gewerkt kan worden aan het bruisend centrum waar Voorschoten behoefte aan heeft.

Paul de Bruijn, 'Voorschoten is een prachtig dorp met een rijke historie en prachtige monumenten. Wij hebben al een hele goede naam op het gebied van de verscheidenheid en kwaliteit van de horeca, nu wij willen ook hetzelfde bereiken voor het winkelaanbod. Als er meer diversiteit komt dan zal het centrum van Voorschoten levendiger en aantrekkelijker worden. Gelukkig hebben zich er onlangs een aantal nieuwe ondernemers gevestigd maar er staan nog een aantal panden leeg, daar ligt een mooie uitdaging voor de centrummanager.
Dankzij een subsidie van de provincie, een bijdrage van de Centrum Ondernemers en de gemeente kan Cees van Veen parttime aan de slag om ons mooie dorp te promoten en acquisitie te doen, daarnaast wordt hij een belangrijke schakel tussen de afdeling Economische Zaken van de gemeente, het bestuur van de Centrum Ondernemers, de pandeigenaren en belangrijker nog, de centrumondernemers zelf.

Een brancheringsonderzoek, een onderzoek dat aantoont welke winkels er zijn en waar de Voorschotense consument behoeft aan heeft, dat wij dankzij een bijdrage van de provincie kunnen laten uitvoeren, zal Cees van Veen kunnen helpen om gericht acquisitie te doen. We moeten aan de slag om het winkelaanbod uit te breiden, want niets doen betekent achteruitgang!'

Ook Sandy Monker is blij met de ondersteuning van Cees van Veen. 'Wij hebben tot nu toe als bestuur, naast onze eigen drukke werkzaamheden, heel veel zelf moeten doen. Fijn dat er nu iemand is om ons te ondersteunen en waar wij, dankzij zijn ervaring, veel van kunnen leren'. 

Op de pagina van de Centrumondernemers in deze krant (pagina 21) stelt Cees van Veen zich voor.