Het Dorp van Toen en Nu
Monumentendag OGLV

Oud Groen en Leefbaar Voorschoten organiseert de Open Monumentendag 2021 opnieuw op een andere manier. Met Studio Gradi is de film HET DORP VAN TOEN EN NU gemaakt met verhalen over onze Voorschotense monumenten.

Voorschotenaren vertellen hoe een zandrug een boerendorp werd en uitgroeide tot een welvarende groene gemeente. Bewoners vertellen over de geschiedenis van hun pand.

Film voor iedereen
die wil genieten van
onze mooie dorpskern


Op 11 september zal de film HET DORP VAN TOEN EN NU te zien zijn in het Museum Voorschoten, het Filmtheater en de Bibliotheek. Zie voor toegang en tijden de websites www.obvw.nl en filmtheatervoorschoten.nl.

OGLV zet zich in om het historisch karakter van Voorschoten, het historisch centrum, de buitenplaatsen en boerderijen in een gordel van parken en weilanden te beschermen en brengt de betekenis ervan op onder de aandacht. De vereniging denkt actief mee met het beleid van de gemeente en initiatieven van burgers en bedrijven. Behoud van het historisch karakter en duurzaamheid zijn daarbij leidend.

Steunt u onze doelstelling? Geef u dan op als lid van onze vereniging. Hoe meer leden we hebben, des te krachtiger we onze stem kunnen laten horen en onze invloed kunnen uitoefenen bij gemeente, politiek en andere belanghebbenden. De minimale bijdrage bedraagt € 7,50 per kalenderjaar. Aanmelden kan via: www.oudgroenenleefbaarvoorschoten.nl/