255 Trimmers, veteranen en veterinnen uit de regio doen 28 augustus mee met het BFF Hockeytoernooi op Forescate. Foto: PR
255 Trimmers, veteranen en veterinnen uit de regio doen 28 augustus mee met het BFF Hockeytoernooi op Forescate. Foto: PR Foto: Ellen

Zestien teams uit de regio naar BFF hockeytoernooi Forescate

Op zaterdag 28 augustus organiseren de Vrienden van Forescate het jaarlijks terugkerende BFF Hockeytoernooi voor senioren. Trimmers, veteranen en veterinnen uit de regio zullen welkom geheten worden bij MHC Forescate.

door: de Vrienden van Forescate

Het idee om een hockeytoernooi te organiseren ontstond toen we nog nooit van Corona hadden gehoord. In het afgelopen seizoen is vooral voorrang gegeven aan de jeugd. De club heeft er alles aan gedaan om hen -binnen de beperkte mogelijkheden die er waren- toch maximaal te laten bewegen en elkaar te ontmoeten. De jeugd kijkt daar erg positief op terug, maar de ouders kwamen er bekaaid van af. Er mocht niet meer langs de lijn gekeken worden, dus ontbrak het vooral aan het sociale contact. Dat is best wel even schakelen en vroeg bij iedereen om een andere invulling van het weekend.

De trimmers en veteranen/-innen mochten de afgelopen anderhalf jaar niet meer trainen. Ook de activiteiten van de Vriendenclub stonden volledig stil. Wel lagen de plannen voor het toernooi klaar, dus die werden afgestoft toen we in de gaten kregen dat er versoepelingen aan zaten te komen. In de maand april ging de website live waar we aandacht vroegen voor het toernooi. Binnen 3 weken zaten we ram vol: 16 teams, 225 spelers waarvan het merendeel van andere clubs binnen de regio. Dat gaf wel aan dat er behoefte aan een gezellig toernooi was.

16 teams strijden om de BFF Bokaal For Friends

Er zal in 2 heren en 1 dames poules gestreden worden om de BFF Bokaal For Friends. Er worden in totaal 35 wedstrijden gespeeld verdeeld over 4 velden. Een mooie aftrap om de club klaar te stomen voor een nieuw seizoen waarbij jong en oud elkaar weer wat vaker zullen ontmoeten en we lekker kunnen sporten.

De Vriendenclub bestaat momenteel uit 55 vrienden die op een enthousiaste manier de club willen ondersteunen. Volgend jaar bestaat de club 60 jaar en we wordt al nagedacht over een net zo leuk jubileum toernooi met allerlei festiviteiten.

Meld je aan als Vriend op vriendenvanforescate.nl om onderdeel uit te maken van deze enthousiaste en gezellige groep!