Afbeelding
Foto:

Hete herfst?

Laten we het hopen. Juli en augustus hebben ons in de steek gelaten: koud en nat, meer kunnen we er niet van maken. Misschien dat september nog iets gaat laten zien. Wel jammer dat de scholen dan weer begonnen zijn. Komende maandag stappen de scholieren weer op de fiets. Het is dus opletten want veel jonge leerlingen zijn nog niet zo gewend in het verkeer. En de Cirkelbus heeft een nieuw onderkomen. Reden voor een mooie voorpaginafoto.
Een hete herfst wordt het in ieder geval ook in de politiek. De campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen gaan zo langzamerhand wel beginnen. En dan gaat het vooral om wat er fout is gegaan en wat de partijen in de toekomst goed gaan doen. Er liggen nogal wat onderwerpen. Het Ambachts- en Baljuwhuis is weer in beeld (zie pagina 9). Wat gaat de raad besluiten? Hoe gaat het met corona? Blijft de horeca open? En hoe zal de start van de nieuwe ambtenarenorganisatie verlopen? Een ander hot item is duurzaamheid. De gemeente geeft op vier pagina's in deze krant meer informatie en tips.
En dan: wat gaat er met De Gouden Leeuw gebeuren. Na een brand half juli werd bekend dat het hotel-restaurant voorlopig dicht blijft. Er gaan geruchten rond, maar de directie laat desgevraagd weten dat er nog veel onduidelijkheid over de toekomst is.
Maar er is natuurlijk veel meer te lezen. De familie Florijn vertelt over de bijzondere Olympische Spelen, net als Rypke Bakker die er als journalist was. De nieuwe centrummanager stelt zich voor, de jubileumrit van de VOV, de Culinaire Modeshow en nog veel meer.

56 pagina's over Voorschoten, ga er maar voor zitten! Veel leesplezier en tot 24 september!
Ellen en Marjolein