Fred Snelderwaard deelt maandelijks zijn 'hersenspinsels' met onze lezers. Foto: PR
Fred Snelderwaard deelt maandelijks zijn 'hersenspinsels' met onze lezers. Foto: PR Foto:

Ik kies voorlopig voor
“Niet meer volgen”

“Zit” u op sociale media? Ik steeds minder moet ik zeggen. Een jaar of 10 geleden werkte ik zakelijk veel met social media. Ik probeerde slimme fiscale dingen op Facebook, Twitter en LinkedIn te plaatsen, goed voor je netwerk begreep ik.

Te Sociaal?
Maar mijn tijden zijn veranderd. Kan ook zijn dat ik te oud word. Facebook heb ik inmiddels weggedaan. Ik zal ongetwijfeld niet “socia(a)l zijn maar het interesseert me niet zoveel wat voor pizza iemand aan eten is en of iemand nieuwe schoenen heeft. Facebook lijkt vooral om “jezelf” mooi te profileren en is vooral een goed nieuws show. Verkeerde prikkels voor mij.

Twitter is werkelijk dramatisch. Wat mensen daarop gooien is schrikbarend. Veel onzin, en vooral veel commentaar op anderen.. U vindt van mij dus ook geen tweets meer.

LinkedIn is geen Facebook
In de zakelijke omgeving is (of moet ik zeggen “was” , ik verklap het alvast maar) LinkedIn een mooi zakelijk platform. Je kan iemands carrière volgen, connecties maken met relaties of op een goede manier achterhalen wat iemand zakelijk doet of heeft gedaan. Heel nuttig, zakelijk, zuiver en een hulp in het ondernemen en netwerken.

Echter LinkedIn (of liever gezegd de gebruiker) is aan het veranderen naar een soort Facebook +. Waar vroeger vooral “zakelijk” de insteek was, vinden veel gebruikers het thans nodig om allerlei (in mijn ogen) onzin of maatschappelijke discussies aan de kaak te stellen. De discussie over wel of niet gevaccineerd zijn of “lollige” filmpjes zijn thans meer regel dan uitzondering. Sommige gebruikers vinden het nodig om zich met vooral heel veel “inspiratietekst” te profileren. En begrijpt u mij niet verkeerd, ik heb niets tegen maatschappelijke discussies of profilering, maar het heeft niets met een zakelijk netwerk te maken. Gelukkig zie ik medestanders die als commentaar geven “LinkedIn is geen Facebook”. Een oproep dus.

Uiteraard kan ik er ook voor kiezen om ook dit medium te schrappen maar dat is echt zonde. Er is behoefte aan een zakelijk online netwerk. Ik kies dus voorlopig voor “niet meer volgen”. En commentaar op mijn visie mag uiteraard!

Ik wens u een sociale maand!

Mr Fred Snelderwaard
(fsnelderwaard@accountantskoeleman.nl)