Hanneke's 10 boeken

De leestips van Hanneke de Waal van Bibliotheek Voorschoten. Alle boeken zijn natuurlijk te leen. Info: obvw.nl

De Schoolfabriek: Van luizenmoeder tot voorleesvader en alles wat je verder moet weten als je kind (voor het eerst) naar school gaat / Sofie van den Enk & Eva Munnik. Lees over o.a. wendagen, speelafspraakjes en luizenouders. 

September/Sjoerd Kuyper: Sjoerd Kuyper (1952) is een dichter die nog, bijna ongekunsteld, gevoelens kan uitdrukken, op een zodanig lyrische wijze dat het hartveroverend is: "Ik wil altijd blijven dansen, lief, / dansen zolang ik leef, / ik wil altijd met je vrijen, lief, / totdat ik zweef / langs de allerhoogste sterren / in het achterste heelal."

Parijs in September/Leila Meacham:  Vijf jonge mensen vertrekken in de Tweede Wereldoorlog naar Parijs om daar met gevaar voor eigen leven een geheime missie uit te voeren. Ze infiltreren tot in de hoogste gelederen van de Duitse bezetters en proberen de plannen van de nazi’s te saboteren.

Een zaterdag in september/ Maeve Binchy: Tussen de jongeren die elke vrijdag vanuit Dublin met een bus naar hun woonplaats rijden, ontstaat een band.
Indische families in Voorschoten : '...een voor een braken de serpentines...'/Nico Fennes: Nico interviewt 18 families van wie de vorige generaties zijn opgegroeid in Nederlands Oost-Indië en na de oorlog naar Voorschoten kwamen. 

De tuin van Fiep/Fiet Westendorp: In de tuin valt het hele jaar iets te doen. Prentenboekje vanaf ca. 2 jaar.

Middernachtbibliotheek/Matt Haig: Na een zelfmoordpoging komt een jonge vrouw terecht in een andere dimensie: een soort bibliotheek waarin de boeken haar de kans geven parallelle levens uit te proberen. 

Het geheime leven van schrijvers/Guillaume Musso: Ooit kondigde auteur Nathan Fawles het einde van zijn schrijverscarrière aan en trok zich terug op een eiland. 20 jaar later arriveert een jonge journaliste, vastbesloten om zijn geheimen te ontrafelen.

De Raboploeg/Maarten Kolsloot: Opkomst en ondergang van één van de succesvolste wielerploegen. 

Smash/Margje Woodrow: Luna gaat met vrienden naar Terschelling. Op de avond voor vertrek zoeken ze via Zoom contact met een medium. De stemming verkilt als ze een waarschuwing krijgen…