Lara Pool is ademcoach en geeft yogales. Foto: PR
Lara Pool is ademcoach en geeft yogales. Foto: PR Foto:

Ademcoach Lara Pool:
‘Hoe je ademt, zo leef je'

Ademen ís leven. Je ademt in, je ademt uit, het gaat vanzelf en je denkt er niet bij na. Hierdoor besef je mogelijk niet dat jouw manier van ademen lichamelijke of psychische klachten kan opleveren.

Lara Pool geeft yogales en is ademcoach. 'Veel mensen benutten maar een fractie van hun longcapaciteit. Jammer, aangezien de adem de stroom is van onze levenenergie', vertelt zij. 'Ik geef al jaren yogales, daarbij is het ademgevoel belangrijk.

Bij dieperliggende individuele thema’s of klachten, is één op één begeleiding met de adem wenselijk.

Daar wilde ik mee verder en ik volgde een opleiding tot ademcoach. Begin 2021 startte ik mijn praktijk “NU-ademcoaching”.

'Mensen met stressklachten, burn-out, slaapproblemen en paniek- of angststoornissen, hebben baat bij ademcoaching. Ook bij darm –of spijsverteringsklachten treedt vaak verlichting op, door ‘beter’ te ademen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Hoe kan het nu dat de adem een ingang is voor verandering? Ervaringen en emoties uit het verleden kunnen voor verkramping in het lichaam zorgen. Bijvoorbeeld, je schrikt en houdt je adem in, dat creëert spanning in het lichaam. Of, je bent gestresst, je adem is dan oppervlakkig en hoog, waardoor de mentale onrust blijft. Wat je meemaakt en hoe je met situaties omgaat, heeft z’n weerslag op het lichaam en de adem. Er ontstaat een adempatroon, bij iedereen uniek.

Voorafgaand aan een sessie stel ik samen met de cliënt het doel vast; “Waarvoor wil je vandaag ademen?” Dan begeleid ik de cliënt naar ontspanning, liggend op een comfortabele mat. Vervolgens werken we met de “verbonden adem”. Dit is het stimuleren van de adem, waardoor veel zuurstof wordt opgenomen. Cliënten voelen daadwerkelijk dat hun energiestroom intenser wordt. Ze gaan als het ware ‘op reis’; vaak komen er beelden, gedachten, emoties en herinneringen boven. De cliënt ademt vooral diep door, ín alle ervaringen van dat moment. Dieper liggende blokkades worden losgelaten, door er letterlijk doorheen te ademen.

'Ademcoaching kan enorm veel inzicht geven en veel “ballast” opruimen. Iedereen die gaat voor meer gezondheid, gelukkiger leven en groei, mag zichzelf één of meer ademsessies gunnen’, zegt Lara.

Wie meer informatie wil over de ademsessies bij Lara kan haar bereiken via 06-14347262 (overdag) en per mail info@nu-ademcoaching.nl. Of bezoek de website www.nu-ademcoaching.nl, voor informatie en het maken van een afspraak.