Floris van Gulick woont sinds 1989 met veel plezier in Voorschoten. Hij is voorzitter van de Voedselbank en de Speel-o-theek. Daarnaast zijn racefietsen en golf belangrijke hobby's en wandelt hij graag. Foto: VSK
Floris van Gulick woont sinds 1989 met veel plezier in Voorschoten. Hij is voorzitter van de Voedselbank en de Speel-o-theek. Daarnaast zijn racefietsen en golf belangrijke hobby's en wandelt hij graag. Foto: VSK Foto:

Ontmoeting bij
De Dorpspomp

In vroeger tijden ontmoette men elkaar bij de Dorpspomp in de Voorstraat. De Voorschotense Krant heeft deze traditie in ere hersteld. Studente Rosanne Peters ondervroeg deze maand Floris van Gulick.

Naam: Floris van Gulick
Leeftijd: 63
Functie: Voorzitter Voedselbank Voorschoten en Speel-o-Theek.
Status: Gescheiden, goede verstandhouding met ex-genote

Waar bent u geboren en
opgegroeid?

“Ik ben geboren op Curaçao en op mijn tiende naar Oegstgeest, Nederland verhuisd. Toen ik ging studeren verhuisde ik naar Leiden om Rechten te gaan doen. Na mijn studie zijn mijn vriendin en ik vanwege ons werk naar Den Haag verhuisd.”

Hoe bent u in Voorschoten terecht gekomen?
“Na een aantal jaar in de stad gewoond te hebben wilden mijn vrouw en ik onze kinderen liever laten opgroeien in een dorp. Ik kende Voorschoten al omdat ik er tijdens mijn eindexamen één jaar heb gewoond. We vonden een mooi huis en sinds 1989 is Voorschoten onze thuishaven in Nederland. Voor mijn werk ben ik twee keer met mijn gezin naar het buitenland verhuisd: vier jaar naar Duitsland en later vier jaar naar Thailand. Sinds we in 2002 terugkwamen uit Thailand zijn we in Voorschoten gesetteld. Ik werkte voor een internationaal bedrijf en hield mij bezig met de opslag van olie, olieproducten en chemicaliën.”

Wat vindt u dan zo leuk aan
Voorschoten?

“De ligging van Voorschoten is echt ideaal. Je kan op de fiets naar Leiden en het strand en de treinverbindingen naar de omliggende steden zijn goed. We hebben hier veel te kiezen, zowel steden als natuur.

Daarnaast vind ik Voorschoten een egalitair dorp. Er zijn ontzettend veel vrijwilligersorganisaties, dat zegt iets over de Voorschotenaren en hoe ons dorp in elkaar zit. Al met al vind ik het hier heel prettig wonen.”

U bent voorzitter van Voedselbank Voorschoten. Vertel!
“Door mijn Rotaryclub ben ik met de Voedselbank Voorschoten in aanraking gekomen. De Rotary helpt namelijk al jaren bij inzamelingsacties van de Voedselbank Voorschoten. Toen ik zes jaar geleden werd gevraagd om voorzitter van de Voedselbank te worden, leek mij dat erg leuk.

Naast helpen bij uitgifte houd ik me vooral bezig met organisatie en externe contacten

Naast helpen bij de uitgifte houd ik mij vooral bezig met de organisatie en onderhoud van externe contacten.”

Wat doet u verder nog?
"Sinds een jaar ben ik ook voorzitter van de Speel-O-Theek Voorschoten, een soort bibliotheek voor speelgoed. Als je de tijd hebt en het leuk vindt om zoiets erbij te doen, waarom niet?

Verder ben ik heel graag buiten. Ik zit graag op de racefiets, ga wandelen of ik kies een mooie baan uit om te gaan golfen.”


Afbeelding